Απίστευτη «οικογενειακή» υπόθεση με θύματα ανήλικα παιδιά…


Όταν η εκμετάλλευση τους είναι το μοναδικό αποτέλεσμα
 
Μία περίεργη υπόθεση, με άγνωστες πτυχές και κατάληξη, εξελίσσεται αυτή την περίοδο στις δικαστικές αίθουσες της Καλαμάτας και, όπως πολύ ορθώς παρατήρησε χθες η Έδρα του Δικαστηρίου, μεγάλα θύματα, σε μια απίστευτη – όπως φαίνεται – διαμάχη πρώην ζευγαριού, είναι τρία ανήλικα παιδιά, για τα οποία έχουν ειπωθεί τερατώδη πράγματα.
Τρία ανήλικα παιδιά έχουν πέσει σίγουρα θύματα: είτε τραγικής εκμετάλλευσης από τη μητέρα τους και συγγενών της, για να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της, είτε έχουν βιώσει βασανισμούς και ασέλγειες από τον πατέρα τους και συγγενείς του, που ούτε να αναφέρεις δεν τολμάς.
 
Ακατονόμαστα πράγματα
Η ιστορία ξεκίνησε το 2010, με τη νεαρή μητέρα να καταθέτει πρώτη μήνυση κατά του πατέρα και μελών της οικογένειάς του. Είχαν ήδη χωρίσει από το 2009 και είχε διευθετηθεί δικαστικά η επιμέλεια των παιδιών, τα οποία τότε ήταν 3-4 ετών, η οποία δόθηκε στη μητέρα, καθώς και οι όροι επικοινωνίας με τον πατέρα τους.
Λίγους μήνες μετά, η μητέρα καταθέτει τη μήνυση, επικαλούμενη εξομολογήσεις και των τριών παιδιών, πως όταν τα έπαιρνε ο πατέρας τους, υποβάλλονταν σε βασανιστήρια και σεξουαλικές ασέλγειες, ενώ επικαλείται ότι της περιγράφηκε και βιασμός από το κορίτσι. Μάλιστα, όπως αναφέρει, τα παιδιά τα εξομολογήθηκαν και σε ιερέα.
Ωστόσο, τα καταγγελλόμενα δε διαπιστώθηκαν ούτε από ιατρικές πραγματογνωμοσύνες και στα τρία παιδιά, ούτε από κάποιον άλλον ειδικό, και η μήνυση τέθηκε στο αρχείο, χωρίς ποτέ να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
 
Τα μεγάλα θύματα
Χθες, όμως, άρχισε η εκδίκαση μήνυσης που έχει καταθέσει πλέον ο πατέρας των παιδιών και μέλη της οικογένειάς του κατά της πρώην συζύγου του, της πρώην πεθεράς του και ενός ιερέα, τον οποίο η μητέρα των παιδιών είχε ως πνευματικό. Έτσι, στο εδώλιο κάθονται και οι τρεις με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Ωστόσο, όπως αναφέραμε αρχικά, το μεγάλο ζητούμενο είναι η εκμετάλλευση τριών ανήλικων παιδιών. Απ’ όποια πλευρά και αν εξετασθεί η υπόθεση, αυτά είναι που έχουν δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση, είτε ψυχολογική είτε σωματική.
Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν ολοκληρώθηκε χθες και θα συνεχισθεί στο τέλος του μήνα, ωστόσο, όποια κι αν είναι η κατάληξή της, θα παραμείνει αναπάντητο το πιο σοβαρό ερώτημα: Είναι δυνατόν μια μητέρα να χρησιμοποιήσει τα ανήλικα παιδιά της για να «επιτεθεί» με σφοδρότητα κατά του πρώην συζύγου της, κατηγορώντας τον για τρομερές κακουργηματικές πράξεις, ή μέσα σε όλα αυτά που επικαλείται κρύβονται τρομακτικές αλήθειες και βιώματα για τα παιδιά;
 
Της Βίκυς Βετουλάκη