Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Για ακόμα μια φορά ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ έδειξε «ανίκανο» να ανταπεξέλθει στα καιρικά φαινόμενα  
Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τις πλημμύρες που ξέσπασαν στην περιοχή της Μεγαλόπολης το περασμένο Σάββατο, οι οποίες και είχαν ως συνέπεια πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν για ώρες στην εθνική οδό Κορίνθου – Καλαμάτας.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο «σύγχρονος και ασφαλής» αυτοκινητόδρομος κλείνει και ο Μορέας αποδεικνύεται απροετοίμαστος. Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε και το Δεκέμβριο του 2014, όταν οδηγοί αποκλείστηκαν από τα χιόνια στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.
Σχετικά με τα γεγονότα του Σαββάτου, μια συγκλονιστική στιγμή μάς περιέγραψε διερχόμενος οδηγός, ο οποίος είδε ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος της Μεγαλόπολης, κυριολεκτικά να εξαφανίζεται, όταν ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο.
Σε αυτό το σημείο είχε συγκεντρωθεί νερό και λάσπη, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς ότι υπάρχει βάθος, αφού το νερό είχε φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο.
Όπως μας περιέγραψε, λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα είδε ένα αυτοκίνητο να καλύπτεται σταδιακά από λάσπη, ενώ τον οδηγό να εγκλωβίζεται σε αυτό. Αυτό που μπόρεσε να κάνει ο μάρτυρας με κομμένη την ανάσα, ήταν να καλέσει το νούμερο έκτακτης ανάγκης, ενώ με ανακούφιση είδε τον οδηγό να εγκαταλείπει το όχημα σαστισμένος και να τρέχει προς άλλα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σταματήσει λίγο μέτρα πιο πίσω, αφού είδαν το περιστατικό, προσπαθώντας προφανώς να βρει καταφύγιο, αφού η βροχή και εκείνη τη στιγμή ήταν ισχυρή. Μέχρι δε να φθάσει σε αυτά, το αμάξι είχε καλυφθεί από το χείμαρρο και μετακινούνταν μεταξύ στηθαίων και μπάρας.
Τελικά, το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι οδηγοί όλων των σταματημένων αυτοκινήτων ήταν να βλέπουν το ασημί αυτοκίνητο να κινείται σαν μια ακυβέρνητη βάρκα, μη μπορώντας να προσφέρουν. Ενδεικτικό του ύψος του νερού, είναι ότι έφτασε στην ενημερωτική πράσινη ταμπέλα, ύψος δηλαδή που ξεπερνά το 1,5 μέτρο.
Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, αφού τα νερά υποχώρησαν ώρες αργότερα, ενώ με μεγάλη καθυστέρηση έφθασαν οι υπεύθυνοι της οδού στο σημείο.
Το «Θάρρος» προσπάθησε να εντοπίσει τον τυχερό μέσα στην ατυχία του οδηγό, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό.
Τέλος, να ευχηθούμε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι αντίστοιχο, οι άνθρωποι του αυτοκινητόδρομου να μην αφήσουν κανέναν οδηγό στην τύχη του. Καλύτερα να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο για μερικές ώρες, παρά να ρισκάρουν τη ζωή των διερχομένων.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση