Ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται να καταθέσει η οικογένεια για την προστασία της 12χρονης…


Κατά του 55χρονου καταδικασθέντος για ασέλγεια
 
Σε ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται να προχωρήσει η οικογένεια της 12χρονης κατά του 55χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που καταδικάστηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε 19 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια και κατάχρηση ανηλίκου αλλά αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να προστατέψει με κάθε τρόπο το παιδί και να μην υπάρξει καμία επαφή.
Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Ράλλης, ήταν μεγάλη έκπληξη και για τον ίδιο, από την εμπειρία του στα ποινικά δικαστήρια, να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, σε μια τόσο μεγάλη ποινή και σε τέτοια αδικήματα.
Αναλυτικά, ο κ. Ράλλης δήλωσε στο «Θάρρος»: «Ήταν έκπληξη το ανασταλτικό αποτέλεσμα της εφέσεως του κατηγορουμένου, γιατί έχει να κάνει με το ίδιο το αδίκημα, το οποίο είναι εντελώς απαξιωτικό, αλλά και την ίδια την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία δεν πρόσθεσε τίποτα και γι’ αυτό υπήρξε αυτή η πολύ βαριά ποινή.
Κατά τη γνώμη μας, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του την ίδια την προσωπικότητα της ανήλικης, η οποία περίπου 1,5 χρόνο μετά την πράξη, ενδεχομένως να τον δει κάπου ή να διαβάσει στο διαδίκτυο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ελεύθερος. Και λογικά σε ένα 13χρονο δεν μπορείς να εξηγήσεις εύκολα πώς ένας άνθρωπος που έκανε αυτά τα αδικήματα, αυτά τα οποία την σημάδεψαν, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, με μειοψηφία που υπαγόρευσαν οι τρεις από τους ενόρκους, είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί κάποιος ότι η απόφαση αυτή ικανοποίησε το περί δικαίου αίσθημα.
Σε εμένα τουλάχιστον δεν είχε ξανασυμβεί, σε ποινή 19 ετών κάθειρξης να υπάρχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Η Πολιτική Αγωγή δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει σε αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου και γι’ αυτό υπάρχει σκέψη και πρόθεση να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα, ούτως ώστε να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο ή συνάντηση ή επαφή του παιδιού με το καταδικασθέντα. Πραγματικά ήταν μια μεγάλη έκπληξη, αυτή η απόφαση».