«Ζούμε μέρες του 1981» παρατήρησε ο Π. Νίκας μιλώντας στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. στη Μεσσηνία


«Καμπανάκι» προς την ηγεσία  του κόμματος που βλέπει κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

 Εκτός της ομιλίας του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία αναφερθήκαμε στο χθεσινό φύλλο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι τοποθετήσεις των στελεχών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια της 1ης διευρυμένης νομαρχιακής συνέλευσης υπό την προεδρία της Νατάσας Κυριακοπούλου.
Η τοποθέτηση που ξεχώρισε ήταν αυτή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι, εν αντιθέσει με τους περισσότερους ομοϊδεάτες του, ο ίδιος πιστεύει ότι ζούμε μέρες του 1981, με κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Επίσης, παρατήρησε την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχουν οι ξένοι στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτός προθύμως εκτελεί όλες τις εντολές τους, ενώ αναφέρθηκε και ως παράδειγμα στις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε.
Στη συνέχεια τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει το καθήκον να δημιουργήσει άμεσα μια νέα «ατζέντα», η οποία θα προτάσσει τα εθνικά θέματα, ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τις θέσεις της φιλελεύθερης ιδεολογίας στην οικονομία, για ένα μικρότερο κράτος και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
Κλείνοντας ο δήμαρχος εξήρε το έργο που διετέλεσε ως υπουργός ο Κωστής Χατζηδάκης και τον ευχαρίστησε που πάντα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει σε ζητήματα που αφορούσαν στην πόλη της Καλαμάτας.

STM_0591.jpg
Αντίθετη πολιτική ανάλυση απ’ αυτή του δημάρχου Καλαμάτας έκανε κατά την τοποθέτησή του ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο κ. Χρυσομάλλης επισήμανε ότι πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης μια κυβέρνηση παρουσιάζει τόσο μεγάλη φθορά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που αποτυπώνεται ακόμα και στις δημοσκοπήσεις της «Αυγής».
Όσον αφορά στη διεθνή στήριξη που έχει η κυβέρνηση, αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χρυσομάλλη, έχει να κάνει με το ήρεμο κλίμα που επιθυμούν οι ξένοι παράγοντες εν όψει του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, ενώ παρατήρησε ότι ο ίδιος αναμένει ένα «θερμό» καλοκαίρι, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Ακολούθως εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την καταστροφική πολιτική τους, που χρέωσαν με επιπλέον 70 δισ. τον ελληνικό λαό…
Ως προς τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι η μεγαλύτερη «παθογένεια» των Νεοδημοκρατών είναι η «ηττοπάθεια» που παρουσιάζουν και ότι δεν πιστεύουν την ιδεολογία τους. Πρόσθεσε, δε, ότι η δική του γενιά δεν έχει «ενοχικά σύνδρομα» και θα παλέψει με πάθος για τη φιλελεύθερη ιδεολογία.
Αναφέρθηκε, επίσης, σε όσους νεοδημοκράτες ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει συναίνεση στο ΣΥΡΙΖΑ… «Να δώσουμε συναίνεση σε τι; Να γίνουμε συνένοχοι στην καταστροφή της χώρας;» αναρωτήθηκε κλείνοντας.

STM_0593.jpg
Ακολούθησε τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Δ. Σαμπαζιώτη, ο οποίος επικεντρώθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης της Μεσσηνίας, βάζοντας στην κουβέντα το θέμα των ημερών, τη συμφωνία της Ε.Ε. με τη Ν. Αφρική που θίγει την ΠΟΠ ελιά Καλαμών και την ελληνική φέτα.
Μετά και την ομιλία του κ. Χατζηδάκη ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του κόμματος.

STM_0509.jpg
Εκτός των προαναφερθέντων, χαιρετισμό απηύθυναν η νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νατάσα Κυριακοπούλου, ο υπεύθυνος περιφερειακής οργάνωσης Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας, Άντζελα Σκλήκα.
Ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, απέστειλε χαιρετισμό. Επίσης, από τη νομαρχιακή συνέλευση απουσίαζαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.
 
Του Κώστα Γαζούλη