Κ. Χατζηδάκης: «Ομολογία αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει στόχο το ’17 να βρεθεί εκεί που ήμασταν το ’14»


-«Καθημερινά δικαιώνεται, όλο και περισσότερο, ο αγώνας μας, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, για την πατρίδα»
 
 Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το βράδυ μίλησε στην πρώτη διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».

STM_0289.jpg
Νωρίτερα, παραχώρησε εφ’ ύλης της ύλης συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ από το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον ότι αγγίζει το παγκόσμιο ρεκόρ στη δημαγωγία… «Οι σατιρικές εκπομπές κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τα κοινωνικά στρώματα που τον στήριξαν, καθώς ήρθε για να καταργήσει το μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, και αντ’ αυτού έφερε τρίτο, χειρότερο, μνημόνιο και 4ο αέναο, με τον περιβόητο «κόφτη» που ψήφισε.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πήγε τη χώρα πίσω στην ύφεση. Πήρε μια χώρα που βρισκόταν σε ανάπτυξη και κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο να φέρει την ύφεση και η Ελλάδα να χάσει περίπου 21 δισ. από το εθνικό της εισόδημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας για το ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει ως στόχο το 2017 να βγει στις αγορές, να αρθούν τα capital controls και η χώρα να έχει ανάπτυξη… Ακριβώς εκεί, δηλαδή, που βρισκόμασταν το 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε δε ότι πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί από τον κόσμο, καθώς ο συνταξιούχος βλέπει κάθε μήνα τις επιπτώσεις στη σύνταξή του, η νοικοκυρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, ενώ σύντομα θα τις δει και ο αγρότης…
Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι η δημιουργική ανανέωση στο κόμμα, ακολουθώντας παράλληλα την ευρωπαϊκή διαδρομή και τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, που βγήκαν από τα μνημόνια. Πρέπει να πάρει μπρος ξανά η μηχανή της οικονομίας και αυτό θα επιτευχθεί με λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και στροφή στην επιχειρηματικότητα…
Δεν αξίζει στην Ελλάδα το 2021, που συμπληρώνει 200 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της, να παραμένει στο περιθώριο της Ευρώπης, συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό, με στόχο να φέρει στους Έλληνες την πραγματική ελπίδα…
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πού θα βρει τα χρήματα, αν κληθεί σύντομα να κυβερνήσει, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η θεραπεία για τα πάντα είναι η μείωση των δαπανών αλλά και η επανεκκίνηση των επενδύσεων που ξεκίνησαν το 2015 και «πάγωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πολιτικός χάρτης έχει αλλάξει, κάτι που φαίνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αναφορικά με την κουβέντα που έχει ανοίξει για το νέο Σύνταγμα, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει εσωκομματικός διάλογος στη Νέα Δημοκρατία και όλοι οι βουλευτές καταθέτουν τις προτάσεις τους. Για να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος θα χρειαστεί αυτή και η επόμενη Βουλή, γι’ αυτό το λόγο και τα δύο κόμματα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση, ώστε να μην καταλήξει η αναθεώρηση «κενό αέρος». Παρατήρησε ακόμη ότι αυτή η κουβέντα είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το χτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους.

STM_0526.jpg
Μιλώντας το βράδυ στη γεμάτη αίθουσα της Νομαρχίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο αγώνας του οποίου τη διετία 2012-14 για την πατρίδα δικαιώνεται κάθε μέρα που περνά σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. 
 
*Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή και τις τοποθετήσεις του δημάρχου Καλαμάτας και των πολιτευτών στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»
 
Του Κώστα Γαζούλη