Μαντάς κατά Νίκα για προσωπικό ρουσφέτι


Οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το Στρατόπεδο και τα “ρουσφέτια” διαφόρων βουλευτών, προκάλεσαν την αντίδραση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά. Ο τελευταίος, με χθεσινή του ανακοίνωση “επιτίθεται”  πολιτικά και προσωπικά στο δήμαρχο, αφήνοντας υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση μέλους της οικογένειάς του.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας, με τις δύο τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του αποτελεί κόκκινο πανί για τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αφού, επί της ουσίας, με όσα υποστηρίζει αποδομεί τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η απάντηση Μαντά
 «Για ποιά ρουσφέτια μιλάτε κ. Νίκα;»

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα σήμερα τις δηλώσεις του κ. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει ότι συντάσσεται πλήρως με τις πρόσφατες απαξιωτικές, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας.
Αντί λοιπόν ο κ. Νίκας να ενώσει τη φωνή του με όλους εμάς, που από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος στην πόλη, τους πολίτες και το πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας, προτίμησε να συνταχθεί μαζί του, λειτουργώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αλήθεια, ο ρόλος του κ. Νίκα δεν είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης ή προτιμά να βολέψει τις πολιτικές του επιδιώξεις κατά το δοκούν;
Στη συνάντηση του στην Αθήνα με το κ. Καμμένο, ρώτησε για την πληρότητα των στρατοπέδων της Αττικής; Ρώτησε για την πληρότητα του γραφείου του υπουργού; Ρώτησε για την πληρότητα σε στρατεύσιμους του Υπουργείου;
Υπεραμύνθηκε όλων αυτών των συμπολιτών μας, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης, καλούνται να στηρίξουν οικονομικά τη στρατιωτική θητεία των παιδιών τους μακριά από το σπίτι τους; Δεν είναι μόνο οι μαμάδες αγαπητέ Δήμαρχε.
Αντέδρασε στις μαζικές μεταθέσεις σε νησιά και παραμεθόριο 70 και πλέον στρατευσίμων που υπηρετούσαν στην Καλαμάτα μέσα σε μια νύχτα;
Ή απλά άκουσε τον Υπουργό να τον μαλώνει και γύρισε πίσω να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Και μιας και οι δυο τους μιλάνε για ρουσφέτια, ας μας πει ο κ. Νίκας σε ποιο στρατόπεδο της παραμεθορίου ή νησιού υπηρετεί ο γιος του;
 
 
Απάντηση Παν. Νίκα στον Περικλή Μαντά 
Αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν κλείσει το φύλλο της Εφημερίδας ήρθε η εξής, εμμέσως πλην σαφώς, απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στον Περικλή Μαντά.
«Προφανώς και δεν απαντώ σε κατευθυνόμενες πολιτικές γελοιότητες και από χαρακτήρα, αλλά κυρίως χάριν του στρατοπέδου μας, για την παραμονή του οποίου αγωνίσθηκα ουσιαστικά και αποτελεσματικά από το 2011. Οι αξιωματικοί μας γνωρίζουν.
Η προκλητική ρουσφετολογική συμπεριφορά ασφαλώς χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, αποτέλεσε όμως κίνδυνο για την ύπαρξη του στρατοπέδου, μαζί με τη χρησιμοποίησή του στην ακραία κομματική σύγκρουση. Ας αφήσουμε, επιτέλους, το στρατόπεδό μας ήσυχο!
Τέλος, ειλικρινά χαίρομαι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφοροποιείται από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που την οδήγησαν σε συνεχείς και πρωτοφανείς ήττες. Ο λαός θα την βοηθήσει σ’ αυτήν την προσπάθειά της.
Ως προς τα άλλα, είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.
Υ.Γ. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ο γιος μου υπηρετεί 800 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του».
 
Νέα απάντηση από τον Περικλή Μαντά σήμερα Κυριακή
Προφανώς και τα τα φαντάσματα καταδίωξης του κ Νίκα ξαναεμφανίστηκαν. Ας νομίζει ότι θέλει, άλλωστε του ειναι δύσκολο να συνηδειτοποιήσει ότι πιθανόν να έκανε και κάπου λάθος. 
Την ιστορία με το στρατόπεδο είναι ο ίδιος που την συντηρεί κάνοντας επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τις τελευταίες μέρες. Και μάλιστα επιτιθέμενος σε όποιον έχει αντίθετη άποψη. 
Η χθεσινή Νέα Δημοκρατία που αναφέρεται στη δήλωση του, ειναι αυτή που έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Το χρίσμα το οποίο τη μία το θεωρούσε άδειο πουκάμισο και την άλλη απαιτούσε από το κόμμα να το λάβει.  
Επίσης είναι αυτή που στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας κατάφερε να την κρατήσει όρθια και να την παραδώσει σε καλύτερη θέση από αυτή που την παρέλαβε. Καθένας πλέον το αντιλαμβάνεται αυτό. 
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία σέβεται την ιστορία της και προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει κατευθυνόμενη από πολιτικές εμμονές. 
Ο τόπος μας μικρός και τα γεγονότα πρόσφατα. Και όλοι έχουμε καλή μνήμη. 
 Υ.Γ. 800 χλμ από την Καλαμάτα είναι η όμορφη Θεσσαλονίκη. Ούτε παραμεθόριος ούτε νησί. Ας κρίνει ο κόσμος.