Προτεραιότητα το «παραλιακό μέτωπο» για το Δήμο Μεσσήνης


Τοποθετήθηκε η γαλάζια σημαία στην «Μπούκα» από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη

IMG_8903 (1).jpg
 
Σε μια λιτή τελετή έγινε χθες το μεσημέρι στην παραλία της «Μπούκας» στη Μεσσήνη η έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος τόνισε ότι η συνεχής παρουσία της «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία της Μπούκας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η υπέροχη αυτή παραλία της Μεσσήνης διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας λουόμενος για να απολαύσει το μπάνιο του με ασφάλεια. αλλά και με όλες τις ανέσεις.

IMG_8874 (1).jpg
Στην παραλία της «Μπούκας» υπάρχει ναυαγοσώστης, ειδικές ράμπες για άτομα ΑμεΑ, τουαλέτες, ειδικοί χώροι για να αλλάξει κάποιος ρούχα, παιδικές χαρές αλλά και γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις και beach volley.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Μεσσήνης είναι και η τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού “Sea track”, ανάλογου της Καλαμάτας, που αφορά στην εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ που επιθυμούν να κολυμπήσουν.

IMG_9006.jpg
Όπως τόνισε ο Γιώργος Τσώνης, το «παραλιακό μέτωπο» του Δήμου Μεσσήνης αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Σκοπός του είναι η άμεση αξιοποίηση του ποταμού Παμίσου, με τη μελέτη που βρίσκεται προς εκπόνηση και στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα, ύστερα από την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών.
Ως «όνειρο ζωής» χαρακτήρισε δε, τη δημιουργία παραλιακού ποδηλατόδρομου, που θα ξεκινά από την Καλαμάτα και θα φθάνει έως την Κορώνη… Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι «υψίστης σημασίας» για το Δήμο Μεσσήνης ότι η μελέτη που θα επιλεχθεί, τελικά, για το «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» θα περιλαμβάνει και τα λεγόμενα «παράλληλα έργα», που αφορούν στους κάθετους δρόμους που θα συνδέουν τον κεντρικό οδικό άξονα με τις παραλίες του Δήμου Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να μη συμβεί, ενώ χαρακτήρισε τους υπάρχοντες δρόμους που οδηγούν στις παραλίες του Δήμου ως «Οδούς Αυτοκτονίας». 
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε άλλες παραλίες του Δήμου Μεσσήνης, απάντησε ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και αυτός είναι ο λόγος.
 
Του Κώστα Γαζούλη