Π. Νίκας: Το θέμα του στρατοπέδου της Καλαμάτας ας τελειώσει εδώ


Μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έκανε δηλώσεις για την ημέρα, ενώ έπειτα από ερώτηση απάντησε για το θέμα του στρατοπέδου και «τον πόλεμο δηλώσεων» που έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές ημέρες περί ρουσφετιών.
Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας δήλωσε:
«Μεγάλη γιορτή σήμερα, γιορτάζει η Καλαμάτα, γιορτάζει η Μεσσηνία και όλη η Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ ο φωτισμός του Αγίου Πνεύματος να μας συνοδεύει όλους, ιδιαίτερα να συνοδεύει αυτούς που έχουν την ευθύνη αυτού του τόπου, που έχουν ρόλους σημαντικότερους από τους απλούς ανθρώπους και οδηγούν τα βήματά τους.
Ο φωτισμός των ηγεσιών και των ηγετών θεωρώ ότι είναι κρίσιμο ζήτημα για τη σωστή πορεία κάθε λαού».

Σχετικά με το θέμα του στρατοπέδου, ο δήμαρχος Καλαμάτας παρατήρησε: «Το θέμα με το στρατόπεδο έχει λήξει, το στρατόπεδό μας είναι ανοιχτό και πρέπει να αγωνιστούμε για να είναι πάντοτε έτσι. Όλες οι ενέργειές μας πρέπει να οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση, να είναι ανοιχτό, ζωντανό και να υποδέχεται σειρές νεοσυλλέκτων».
Όσον αφορά στα ρουσφέτια, είπε ότι η τακτική αυτή υπονομεύει τον αγώνα που γίνεται από απλούς ανθρώπους για να είναι συνεχώς σε λειτουργία το στρατόπεδό μας.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα, βεβαίως τα ρουσφέτια ήταν ένα πρόσχημα, αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά η κομματική διαπάλη μπορεί να οδηγήσει σε κακά αποτελέσματα, γι’ αυτό το θέμα ας τελειώσει εδώ» σχολίασε.