Τρομοκρατική επίθεση στο Ατατούρκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτογραφίες και βίντεο)


Τρομοκρατική επίθεση έγινε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, περίπου στις 21:50 ώρα Ελλάδας. Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως υπάρχουν τουλάχιστον 28 νεκροί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκροί είναι οι δύο δράστες από τους έξι συνολικά δράστες, οι οποίοι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας που εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι τέσσερις καμικάζι πρόλαβαν και διέφυγαν.
Το RT ανεβάζει τον αριθμό των τραυματίων σε 60 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου.Ενας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Οπως αναφέρει το NBC News, αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν αστυνομικό να παλεύει με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας πριν αυτός πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Αξιωματούχος είπε πως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.
«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.
Το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους. Στο Ατατούρκ δεν γίνονται προσαπογειώσεις αεροσκαφών αυτή την ώρα.

iefimerida.gr