Χθες η διοικητική παραλαβή για χρήση χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας


Έπειτα από έξι χρόνια έρχονται επτά νέοι μόνιμοι γιατροί!
 
Χθες το μεσημέρι έγινε η διοικητική παραλαβή για χρήση χώρων του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, οι οποίοι περατώθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου  «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων – διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, με ανάδοχο την τεχνική εταιρεία ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Από όλους εκφράστηκε η αισιοδοξία για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το Σεπτέμβριο και, κυρίως, η προοπτική του νοσοκομείου, μετά και την ενίσχυσή του με επτά νέους μόνιμους γιατρούς, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια!
Οι χώροι που παραδόθηκαν χθες, είναι οι εξής: 1. Αιματολογικό Εργαστήριο, Εργαστηριακός Έλεγχος, Ψυγεία (2 χώροι), Γραφείο, 2. Αιμοληψίες, Διεύθυνση Αιμοδοσίας, Γραφείο Ιατρών, Ακάθαρτα, Ανάπαυση Προσωπικού, 3. Αιματολογικό Εργαστήριο, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Καλλιέργειες, 4. Λήψεις Δειγμάτων, WC Ιατρών – Αποδυτήρια (2 χώροι), 5. Γραφείο Κίνησης Ασθενών, Έκδοση εισιτηρίων, 6. Διευθυντής Καρδιολογικού, Καρδιολογικό, Παθολογικό, ΑΤΜ. 7. Οφθαλμολογικό, Γυναικολογικό, WC Ασθενών, WC Ανδρών/Γυναικών – Προθάλαμος, 8. Διάδρομος (από τα Μαγειρεία μέχρι και το Γραφείο Κίνησης ασθενών), Κλιμακοστάσιο, 9. Εξωτερικοί χώροι νοσοκομείου, ήτοι οι προσόψεις του κτηρίου (από την συνδετήρια δοκό μέχρι και την είσοδο), η πρόσοψη των Πλυντηρίων και ο χώρος εγκατάστασης του ψυκτικού μηχανήματος και του συγκροτήματος απολύμανσης λυμάτων.
Οι παραπάνω χώροι είναι πλήρως περαιωμένοι και όλες οι εργασίες (χρωματισμοί, τοποθέτηση πλακιδίων, τοποθέτηση δαπέδων, τοποθέτηση ξύλινων και μεταλλικών κατασκευών, κατασκευή νέου ηλεκτρολογικού δικτύου και δικτύου αποχέτευσης – ύδρευσης κ.λπ.) εκτελέστηκαν σύμφωνα με τη μελέτη. Τα δε μηχανήματα (κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, fan coils, ψυκτικό συγκρότημα κ.λπ.) είναι πλήρως εγκατεστημένα και έτοιμα προς χρήση.
Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε: «Ήρθαμε εδώ για να δούμε την πρόοδο των εργασιών σε μια σημαντική υγειονομική μονάδα που καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δήμου Τριφυλίας».
Αφού εξέφρασε τη χαρά του για όσα είδε, επισήμανε ότι «έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική δουλειά πάνω σ’ αυτό τον τομέα. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί όλο το έργο. Χαιρόμαστε, γιατί δεν ήταν εύκολο. Αποδείξαμε ότι και τα δύσκολα έργα, πιέζοντας, γίνονται πραγματικότητα. Μαζί με τη συμπλήρωση των παρεμβάσεων που θα γίνει στους Γαργαλιάνους- είναι μια άλλη, επίσης, σημαντική δομή- νομίζω πως θα καλύψουμε το σύνολο των υγειονομικών αναγκών».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Απομένει στην κυβέρνηση ν’ αποφασίσει τι θα κάνει με την υγεία στη χώρα μας. Οι δομές χρειάζονται ανθρώπινους πόρους, ανθρώπινο δυναμικό… […] θα πρέπει γρήγορα να αποφασίσουν και να λάβουν υπόψη τους την άποψή μας ότι οι δομές υγείας θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη, στο συντονισμό και την εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής».
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό το έργο ελπίζουμε το Σεπτέμβρη να τελειώσει, και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στους πολίτες και τους εργαζόμενους…». Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τον τομέα της Υγείας.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, είπε ότι «είναι μια σημαντική μέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία αυτού του νοσοκομείου. Και είμαι αισιόδοξος, όχι μόνο γιατί ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός σημαντικού έργου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική και αναβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και γιατί για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού! Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Υγεία δεν είναι μόνο ντουβάρια και υποδομές, αλλά είναι και ανθρώπινο δυναμικό! Τον επόμενο μήνα – με δύο μήνες το αργότερο – στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα έρθουν επτά νέοι μόνιμοι γιατροί! Κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Όλο αυτό το παζλ, λοιπόν, γιατί η Υγεία είναι κρίκοι που όλοι θα πρέπει να δουλεύουν καλά, διαμορφώνει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις για την προοπτική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!
Σαφέστατα και υπήρχαν προβλήματα στο έργο το συγκεκριμένο, αλλά με θέληση και βούληση ξεπεράστηκαν όλα. Είμαι αισιόδοξος, λοιπόν, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του και οι πολίτες της Τριφυλίας θα έχουν ένα νοσοκομείο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».