26 χρόνια κάθειρξης σε ζευγάρι τσιγγάνων που χρησιμοποιούσε ανήλικα για πώληση ναρκωτικών


Τη Δευτέρα η δίκη της δεύτερης οικογένειας για την ηρωίνη στην Αγία Τριάδα
 
Για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν χθες τέσσερις τσιγγάνοι από τα εννέα άτομα που δικάζονταν από τον προηγούμενο μήνα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, η οποία αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Απρίλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Πρόκειται για τη μία από τις δύο οικογένειες τσιγγάνων που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης. Η δεύτερη οικογένεια, η οποία επίσης έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας τη Δευτέρα.
Μάλιστα, νεαρό ζευγάρι τσιγγάνων, από τους τέσσερις που καταδικάστηκαν χθες για συμμορία, κρίθηκε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών τους και τους επιβλήθηκαν υψηλότερες ποινές.
 
Ποινές
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου:
-26χρονος τσιγγάνος που είχε κατηγορηθεί ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας μαζί με τη γυναίκα του, τον αδελφό του και έναν τσιγγάνο από την Αθήνα και ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών του. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή καθείρξεως 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
-Η 23χρονη γυναίκα του, επίσης, κρίθηκε ένοχη για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών, με μεταχείριση των δύο ανήλικων παιδιών της. Της επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ. Αν και το τρίτο της παιδί το έχει γεννήσει μέσα στη φυλακή και υπήρξε υπερασπιστικός ισχυρισμός για να της δοθεί αναστολή, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και μαζί με το σύζυγό της θα επιστρέψουν στις φυλακές.
-Ο 35χρονος αδελφός του πρώτου, πατέρας 7 παιδιών, κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλακίσεως 6 χρόνων και έγινε δεκτό αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
-Αθώες όλων των κατηγοριών κρίθηκαν η 62χρονη μητέρα των δύο αδελφών και η 32χρονη γυναίκα του 35χρονου τσιγγάνου.
-Ο τσιγγάνος από το Ζεφύρι κρίθηκε ένοχος για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής, καθώς και για οπλοφορία και κατοχή πυρομαχικών. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλακίσεως 5,5 ετών, με αναστολή, υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
-Τέλος, τρεις χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών, που ήταν κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για αγορά ναρκωτικών από τους τσιγγάνους, κρίθηκαν ένοχοι για αγορά και κατοχή ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση ως τοξικομανείς και επιβλήθηκε στον καθένα φυλάκιση 3 ετών με 3ετή αναστολή.
 
Την άλλη εβδομάδα
Τη Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της δεύτερης οικογένειας τσιγγάνων που διαμένει στην Αγία Τριάδα, η οποία, επίσης, κατηγορείται ότι είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσε ποσότητες ηρωίνης σε χρήστες ναρκωτικών σε όλη τη Μεσσηνία.
Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο θα καθίσουν 16 κατηγορούμενοι.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη