Έντονη αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος


«Μην βάλει ταφόπλακα στην πόλη μας μία αριστερή κυβέρνηση»
 
«Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε να βάλει την ταφόπλακα στην πόλη μας, μια αριστερή Κυβέρνηση». Αυτό τονίζει με έντονο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών, σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Τόσκα για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.
Απαιτούν δε από τον Υπουργό όχι μόνο να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, αλλά να ενισχυθεί και να αναβαθμισθεί.
 
Δυσαρέσκεια
Η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών κοινοποιείται στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία, στους 3 βουλευτές του νομού και στον υπεύθυνο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά, στην επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, η οποία όπως τονίζει δεν είναι μόνο δική του, αλλά και των 7.000 κατοίκων της πόλης.
«Σας γνωστοποιούμε ότι επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και Υπουργίας Βασίλη Κικίλια εκπονήθηκε και έχει τεθεί σε εφαρμογή Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας που αφορά το κλείσιμο του ήδη υποβαθμισμένου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών», αναφέρει στη συνέχεια, αν και το σχέδιο αυτό σχεδιάσθηκε και προωθήθηκε επί Υπουργίας  Νίκου Δένδια και συνεχίζει:
«Τα Φιλιατρά είναι το δεύτερο κέντρο παραγωγής κηπευτικών στη χώρα, με δυναμικές καλλιέργειες όπως υπερσύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες, υψηλή παραγωγή ελαιολάδου, σταφίδα, αμπέλια και πρώτη στην καλλιέργεια καρπουζιού και άλλων υπαίθριων καλλιεργειών Σε αυτόν τον τόπο ζουν και εργάζονται ως εργάτες γης 3.000 οικονομικοί μετανάστες. Επειδή υπάρχουν πολλά κρούσματα κλοπής και ανομίας σε καθημερινή βάση, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης «κάποιοι», εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός προσπαθούν να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης της πόλης και των κατοίκων της, τύπου ΤΕΑ. Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλαμε με τίποτα να ξαναζήσουμε σε αυτές τις σκοτεινές εποχές».
 
Ταφόπλακα
Η τοπική κομματική οργάνωση ενημερώνει ότι ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα η ομάδα ΟΠΚΕ της Αστυνομίας να αδυνατεί να καλύψει με περιπολίες σε καθημερινή 24ωρη βάση.
«Για τους λόγους που αναφέραμε απαιτούμε να μην τεθεί σε ισχύ το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών, και ζητάμε να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί για την ασφάλεια όλων μας.
Ως οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να βάλει την ταφόπλακα στην πόλη μας μία αριστερή κυβέρνηση.
Δεν ζητάμε να μας αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, θέλουμε να έχουμε αυτό που δικαιούμαστε, να είμαστε ασφαλείς, για να μπορούμε να μείνουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας», καταλήγουν.
Β.Β.