Ενισχύθηκε με 26 άτομα το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Με 26 νέα άτομα ενισχύθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπως αναφέρει σε επιστολή – απάντησή του προς την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μπέζος.
Με επιστολή του ο κ. Μπέζος απαντά σε αίτημα της ΕΝΕ να επιβεβαιώσει τα περί επικείμενης ενίσχυσης του νοσοκομείου που είχε αναφέρει ο κ. Μπέζος στα 9° Πανελλήνιο και 8° Πανευρωπαϊκό Συνέδρια της ΕΝΕ στην Καλαμάτα το Μάιο.
 
26 άτομα
Ο κ. Μπέζος σημειώνει ότι στην ομιλία του τότε είχε αναφερθεί στην προοπτική ενίσχυσης του νοσοκομείου τους επόμενους 2 με 2,5 μήνες με 25 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, που θα προέρχεται από ένα συνδυασμό προσλήψεων και μετατάξεων.
Αυτό, όπως τονίζει, έγινε και με διορισμούς, ενώ απέστειλε αναλυτικό πίνακα με τους νέους εργαζομένους.
Συμπληρώνει, όμως, ότι το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης του νοσοκομείου δε λύθηκε και σημειώνει: «Θέλω να επισημάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης με νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο μας σαφέστατα και δε λύθηκε, παρά την ανωτέρω εξέλιξη. Εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει και λειτουργούν 4 νέα τμήματα (ΜΕΘ, Μονάδα Εμφραγμάτων, Ψυχιατρική Κλινική, Αιμοδυναμικό εργαστήριο) και που φιλοδοξεί να καταστεί το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν οφείλουμε όλοι μας να αντιμετωπίζουμε με θάρρος την αλήθεια των πραγμάτων και να αναγνωρίζουμε ότι ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων, πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά μπήκε νέο αίμα στο νοσοκομείο σε νοσηλευτικό προσωπικό. Και βέβαια, να αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερες ημέρες, διότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας».
Καταλήγοντας, ο Μπέζος ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του που ολοκλήρωσαν τις διοικητικές διαδικασίες τόσο γρήγορα και τόσο άμεσα, ενώ ευχαριστεί την ΕΝΕ για το ενδιαφέρον της και ευελπιστεί σε συνέχεια της συνεργασίας τους.