Ιδιωτικοποιεί ο Δήμος τους χώρους στάθμευσης στο Νέδοντα


Από την ερχόμενη Δευτέρα καταργείται το αυτόματο σύστημα 
Ασύμφορη οικονομικά η διαχείρισή του δήλωσε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
Τον πυγμάχο που στριμώχνεται στα σχοινιά όταν δέχεται συνεχείς γροθιές από τον αντίπαλό του θύμιζε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη λειτουργία (;) των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα.
Καταγγελίες από τη μια παράταξη, καταγγελίες από την άλλη, δεν άντεξε ο δήμαρχος και πέταξε την… κροτίδα της ιδιωτικοποίησης, για να ανταπεξέλθει.
Για να πάρει, δε, και μια ανάσα παραπάνω, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με το αυτόματο σύστημα λειτουργίας, επικαλέστηκε το μικρό αριθμό εργαζομένων που διατίθενται στους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα, μίλησε και για βανδαλισμούς και ησύχασε.
Μάλιστα, επειδή η λέξη «ιδιωτικοποίηση» ακούγεται κάπως, αναφώνησε ότι «εδώ πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά και το Ελληνικό, οι χώροι στάθμευσης είναι το πρόβλημα;».
Πρόσθεσε και ορισμένες οικονομικές παραμέτρους, όπως ότι η Δημοτική Αρχή πληρώνει 26% φόρο και 24% ΦΠΑ, επομένως «μπαίνει και μέσα», και ξέφυγε κάπως.
Πάντως, από τη Δευτέρα καταργούνται τα μηχανήματα και η διαχείριση θα γίνεται αλά παλαιά μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό.
Λίγο πριν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατήγγειλε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε αναθεώρηση της συνολικής πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Άλλωστε, έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα στον τοπικό Τύπο τόσα πολλά για το θέμα, τα οποία καταδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πάντως, κανείς δε θυμήθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Θάρρους» που περιέγραφε την περιπέτεια 20 συνδημοτών. Γράφαμε, μεταξύ άλλων: “Παραβιάζοντας βιαίως τις μπάρες στο πάρκινγκ του Νέδοντα απεγκλωβίσθηκαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (23/6/2016)  περίπου 20 οχήματα, έπειτα από δύο ώρες ταλαιπωρίας λόγω βλάβης του συστήματος, για την επισκευή του οποίου δεν ανταποκρίθηκε κανείς υπεύθυνος του Δήμου Καλαμάτας, παρά τις ειδοποιήσεις.
Όπως μας αφηγήθηκαν άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν, ειδοποιήθηκε ακόμα και η Αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση»…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη