Άρχισαν οι αιτήσεις – 1η Αυγούστου τα αποτελέσματα
Ξεκίνησε τη Δευτέρα η υποβολή των αιτήσεων για τις 81.000 θέσεις voucher με το νέο σύστημα σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Οι θέσεις ίσως να αυξηθούν, αν υπάρχουν πολλές αιτήσεις, δήλωσαν σχετικά, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.
Εν αντιθέσει, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αρκετά παιδιά εκτός των σταθμών.
Να σημειωθεί ότι η συνολική ζήτηση θέσεων σε παιδικούς σταθμούς (με βάση τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτή την ηλικία) είναι 180.000-200.000.
Δικαιούχοι είναι, κυρίως, γονείς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και εργαζόμενοι γονείς με εισόδημα που να μην ξεπερνά τα 26.000 ετησίως (που αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών). Επίσης, δυνατότητα συμμετοχής έχουν γονείς παιδιών με αναπηρία καθώς και άνεργοι.
Με το νέο σύστημα οι γονείς έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής των δομών που θα φιλοξενήσουν τα παιδιά τους, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στη μία βάρδια αλλά και στις δύο, ενώ είναι επιτρεπτή και η αλλαγή σταθμών χωρίς να χάσουν τα voucher.
Τέλος, τα χρήματα στις δομές θα κατατίθενται κάθε μήνα από το κράτος και τα αποτελέσματα για τις θέσεις θα ανακοινωθούν την 1η Αυγούστου, ενώ από τα 175 εκ. που θα χρηματοδοτήσει το ΕΣΠΑ, τα 100 εκ. θα αξιοποιηθούν για οικογένειες κάτω από τα όρια της φτώχειας και παράλληλα θα δοθεί προτεραιότητα στους άνεργους γονείς.
Με το νέο σύστημα οι 81.000 επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς
Δείτε επίσης.
Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα: Κάτοικοι σε απόγνωση!
ΕΚΤ: Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής της Κ. Λαγκάρντ –
Άνοιξε η πλατφόρμα για το προγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»
Χαρές για τις εξελίξεις με το Παλαί Ντε Σπορ, αλλά και “ανησυχία” για το ιδιοκτησιακό
Γρηγόρης Δημητριάδης: «Στο Μαξίμου είχα δύο συνεργάτες που παρακολουθούσαν μόνο τα τοπικά ΜΜΕ»
Εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής
Ελαιοπαραγωγοί: Ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές που εκκρεμούν
Προφυλακίστηκε και για τη φυτεία των 505 δενδρυλλίων κάνναβης
Αθλητικά TOP 29.10.2026, 07:43
Δεύτερη θέση στο Δρόμο Αθανάτων 140 χλμ. η Βάσω Τσακάκου
Δικαστικά 29.10.2026, 07:19
Απολογείται σήμερα η 42χρονη για την απόπειρα ληστείας σε περίπτερο
Απόψεις 28.10.2026, 22:00
Νίκος Σκαλκώτας: Η ιδιοφυΐα που η Κατοχή καταδίκασε στη σιωπή
Τοπικά 28.10.2026, 21:00
Παρεμβάσεις για υποδομές, ασφάλεια και δημόσια υγεία
Τοπικά 28.10.2026, 20:30
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα
Φόρτωση…











