Μια παράσταση επίκαιρη και γεμάτη «Ειρήνη»


Την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη αποφάσισε να ανεβάσει για φέτος το καλοκαίρι η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Η επιλογή του έργου δεν ήταν τυχαία, όπως εξήγησαν χθες τα μέλη της ομάδας, αφού είναι έργο επίκαιρο, μιας και το Προσφυγικό είναι ένα θέμα που βιώνει όλος ο πλανήτης, με θύματα κυρίως τα παιδιά της Συρίας.
Η Λέττα Πετρουλάκη χαρακτήρισε την «Ειρήνη» κραυγή κατά του πολέμου, θεωρώντας καθήκον της ομάδας να ανεβάσει κάτι σχετικό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ποτέ η μοίρα άλλων παιδιών να μην τα κάνει να ζήσουν ό,τι ζουν αυτά της Συρίας».
Επίσης, ευχαρίστησε το Χρήστο Λεοντή, που παραχώρησε τη μουσική και για αυτό το λόγο τού αφιερώνουν όλες τις παραστάσεις, όπως και το Θέατρο Τέχνης.
Κλείνοντας υποδέχθηκε και επίσημα τα νέα μέλη, που θα ανανεώσουν σιγά σιγά το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας.
Η σκηνοθέτις της παράστασης, Όλγα Αλεξανδροπούλου, ανέφερε ότι ήταν ένα όνειρο ζωής να ανεβάσει αυτό το έργο και ευχαρίστησε την Πειραματική που της δίνει αυτή την ευκαιρία.
Μιλώντας για τους 42 και πλέον μικρούς ηθοποιούς, είπε ότι προσπάθησε μέσα από την παράσταση να τους «περάσει» τι σημαίνει προσφυγιά, ενώ την εντυπωσίασε η προσήλωσή τους.
Τα νέα μέλη, Κατερίνα Μηλιαρέση και Βανέσα Αδαμοπούλου, δεν έκρυψαν τη χαρά τους που πλέον ανήκουν στο Δ.Σ. της ομάδας, μια ομάδα που, όπως είπαν, έχει προσφέρει και έχει να προσφέρει ακόμα πολλά στην πόλη, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Δήλωσαν, δε, έτοιμες να φανούν αντάξιες των προκατόχων τους.
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου και θα  ολοκληρωθεί στις 9 του μήνα στο χώρο του Κάστρου της Καλαμάτας, στις 9.00 το βράδυ, με το εισιτήριο να κοστίζει 8 και 5 ευρώ, ενώ στις 10 Ιουλίου θα ανέβει στο μοναδικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 7.30 το απόγευμα. Μάλιστα, η Πειραματική για αυτό το λόγο έχει ναυλώσει λεωφορείο, με το κόστος για τους ενδιαφερόμενους να έχει οριστεί στα 10 ευρώ.
Πληροφορίες για κλείσιμο θέσεων στο πούλμαν για την Αρχαία Μεσσήνη δίνονται στα τηλέφωνα: 2721021653, 27210 82864, 6977437279, 6971540945.
Εισιτήρια για το Κάστρο προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κατάστημα «Γκόνος», Φαρών και Μαιζώνος 5, τηλ. 2721080357 και στο καφέ «στο κύμα», Ναυαρίνου 167, τηλ. 2721401754.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κώστας Βάρναλης
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Όλγα Αλεξανδροπούλου
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά-κατασκευές: Κατερίνα Μηλιαρέση
Επιμέλεια κουστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη
Διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη
Αrt –video, φωτισμοί: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας
Στούντιο: Γιώργος Κλείδωνας
Ηχητικές-φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς
Μάσκες: Τζένη Ντεκελέ, Λέττα Πετρουλάκη, Βίκυ Λαμπρινοπούλου, Ελένη Χριστοπούλου
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος
Κατασκευή κουστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη, Πόπη Μαυρέα, Ντίνα Τσαπάκη, Ελένη Χριστοπούλου, Ιρένα Χολιαστού
Επιμέλεια κειμένων και προγράμματος: Λέττα Πετρουλάκη
Εκτύπωση: Παναγιώτης Δημ. Δημόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ 
Πρόλογος

Αρχοντή Έφη, Βασιλάκη Κατερίνα, Γεωργανά Παναγιώτα, Κινινή Ιωάννα, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Μπουζιάνη Καλλιόπη, Πανταζή Ελένη, Πετροπούλου Αναστασία, Σουρίλας Θανάσης, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα,
Στεργιούλη Μιλένα, Φουρτούνη Γεωργία
 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:
Τρυγαίος: Γιάννης Δίσκος
Δούλος Α΄: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
Δούλος Β΄: Χάρης Παναγιωτόπουλος
Κόρες Τρυγαίου: Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Σέβη Δημητρακοπούλου
Δούλος Ερμή: Δημήτρης Κινινής
Ερμής: Παναγιώτης Μαυροειδής
Πόλεμος: Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος
Κυδοιμός (Αντάρας): Ειρήνη Κλαμπατσέα
Χορός αγροτών και εργατών: Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Μαρίτα Αργυροπούλου, Έφη Αρχοντή, Κατερίνα Βασιλάκη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Παναγιώτα Βούλγαρη, Μαρία Γκέκα, Σέβη Δημητρακοπούλου, Κανέλλος Δημητριάδης, Γωγώ Καλογεροπούλου, Ιωάννα Κινινή, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Κωνσταντίνος Κουλόπουλος, Όλια Κουρούση, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Γωγώ Μπάκα, Καλλιόπη Μπουζιάνη, Έλενα Μπούρα, Ηρώ Ξυνού, Λεωνιδία Παναγιωτοπούλου, Ιωάννα Παναγοπούλου, Ελένη Πανταζή, Νικόλας Παχτίτης, Αναστασία Πετροπούλου, Αριστείδης Σαμπάτης, Θανάσης Σουρίλας, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Μιλένα Στεργιούλη, Σταματίνα Φωτοπούλου, Γεωργία Φουρτούνη
Θεωρία: Παναγιώτα Γεωργανά
Οπώρα: Γιολάντα Μητάκη
Μάντεις: Κανέλλος Δημητριάδης, Νικόλας Παχτίτης, Αριστείδης Σαμπάτης
Δρεπανουργός: Θανάσης Σουρίλας
Λοφοποιός: Γεωργία Φουρτούνη
Θωρακοποιός: Κωνσταντίνος Κουλόπουλος
Σαλπιγγοποιός: Λεωνιδία Παναγιωτοπούλου
Κρανοποιός: Μιλένα Στεργιούλη
Δορυξός: Ιωάννα Παναγοπούλου
Παιδί Λάμαχου: Ελένη Πανταζή
Παιδί Κλεώνυμου: Καλλιόπη Μπουζιάνη

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση