Μόνοι τους μαζεύουν τα σκουπίδια στη Μαραθόπολη


Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Τριφυλία με το σκουπιδαριό, όπως έχει αναφερθεί, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και έντονες διαμαρτυρίες προς τη Δημοτική Αρχή… Πλέον, κάτοικοι, επαγγελματίες και αυτοδιοικητικοί έχουν απαυδήσει και παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και την κατάσταση στα χέρια τους, όπως συνέβη χθες στη Μαραθόπολη. Τη Μαραθόπολη που αποτελεί κατεξοχήν τουριστικό προορισμό και η οποία, δυστυχώς, ήταν «τίγκα» στο σκουπίδι, αφού η αποκομιδή δε γίνεται όσο συχνά θα έπρεπε και τα σκουπίδια σχημάτιζαν «βουνά» έξω και γύρω από τους κάδους.
Τοπική Κοινότητα, κάτοικοι και επαγγελματίες κινητοποιήθηκαν, καθώς η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και καθημερινά άκουγαν παράπονα από επισκέπτες. Μόνοι τους, με τη συνδρομή μηχανημάτων εργολάβου της περιοχής, έκαναν παρεμβάσεις καθαρισμού σε σημεία που είχαν μετατραπεί σε μικρές χωματερές. Πλέον ο τόπος καθάρισε και η κατάσταση και εικόνα βελτιώθηκε. Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη Μαραθόπολη να «πνιγεί» στα σκουπίδια, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, αλλά, αυτό, λένε, δε σημαίνει ότι θα υποκαταστήσουν το Δήμο στην αρμοδιότητα και ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων, ιδίως αυτή τη θερινή περίοδο!
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, με φωτογραφίες από τον καθαρισμό που έκαναν μόνοι τους, γράφοντας με σαφέστατες αιχμές: «Ευχαριστούμε, Σπύρο Μίχο, για ό,τι κάνεις για το Μάραθο. Θέλουν δε θέλουν θα τον κάνουμε όμορφο και καθαρό μαζί! Και ευχαριστούμε τον Μπάμπη Χαλαζωνίτη για τη χορηγία!».