Ο Στέλιος Κούλογλου από σήμερα στη Μεσσηνία


Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, σήμερα και αύριο. Σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Εσείς τι ξέρετε για το TTIP; Η νέα διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων και οι συνέπειές της». Στην εκδήλωση θα προβληθεί και σχετικό με το θέμα κινηματογραφικό υλικό.
Αύριο, στις 8.00 το βράδυ, ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με θέμα «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα».
Πριν έρθει στη Μεσσηνία, σχολιάζοντας τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84: «Όλη η Ε.Ε. έχει εισέλθει και επίσημα μετά το Brexit σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνοντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, αυτή η έκτακτη ανάγκη πρέπει να σημαίνει σχέδιο, σοβαρότητα και κινήσεις στρατηγικής συμμαχιών, ιδίως με τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Δυστυχώς, είπε ο Στέλιος Κούλογλου, η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε. είναι κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων, είναι καιροσκόποι και όσο κερδίζουν από την κρίση, τόσο θέλουν να την κρατήσουν σε ελεγχόμενο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία, που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια ευρώ, δανείζεται με αρνητικά επιτόκια και θα πληρώσει στο μέλλον πολύ λιγότερα από αυτά που δανείστηκε.
«Η κατάσταση είναι κατάσταση Τιτανικού, το πλοίο πάει στα βράχια και ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί χορεύουν στη γέφυρα αμέριμνοι. Και ενώ το πλοίο ήδη έπεσε σ’ ένα πρώτο παγόβουνο, δηλαδή το Brexit, σφυρίζουν αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες, είπε ότι «όπως ξέρουμε, στο ναυάγιο οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν πιο ακριβά από τους επιβάτες της πρώτης θέσης».
Α.Π.