Πέντε νέα μεγάλα έργα στο δήμο Καλαμάτας


Οι υπερβολικά υψηλές εκπτώσεις που δόθηκαν στα έξι έργα του δήμου Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δημιούργησαν έναν “ευεργετικό” κουμπαρά.
Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, στην τελευταία του συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, ενέκρινε τις μελέτες νέων έργων και για την πραγματοποίησή τους ψήφισε τη λήψη του υπολειπόμενου ποσού του δανείου, που προέκυψε από τις εκπτώσεις των ήδη δημοπρατηθέντων 6 μεγάλων έργων. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για χαμηλότοκο δάνειο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ περίπου, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα επιπλέον έργα, για την κατασκευή των οποίων εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες, είναι τα εξής:
1. «Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού τμημάτων οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος», προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ.
2. «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β΄ φάση)» προϋπολογισμού 850.000,00 ευρώ.
3. «Βελτίωση οδοποιΐας για την πρόσβαση στις βιομηχανικές μονάδες και σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας», που περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις και στη Σπερχογεία, στο Πλατύ, στον Άρι και στο Ελαιοχώρι, προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ
4. «Έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ», για την κατασκευή ραμπών πρόσβασης, προϋπολογισμού 120.000,00 ευρώ
5. «Κατασκευή γηπέδου στην Τοπική Κοινότητα Λαιΐκων» προϋπολογισμού 620.000,00 ευρώ..
Υπάρχει η εκτίμηση ότι, αναφορικά με τις δημοπρασίες για τα συγκεκριμένα έργα, θα υπάρξουν εκπτώσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του ποσού που αντιστοιχεί σε αυτές για την πραγματοποίηση και άλλων έργων.
Α.Π.