Πρόστιμα σε 4 Μεσσηνιακές επιχειρήσεις με απόφαση Π. Τατούλη


Πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, επέβαλλε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις μετά από έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών.
Το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών προϊόντων και είναι ύψους 700 ευρώ, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί µηχανολογικός εξοπλισµός που δεν περιγραφόταν στην ισχύουσα αδειοδότηση.
Με την δεύτερη απόφασή του, ο περιφερειάρχης επέβαλλε πρόστιμο 500 € σε πυρηνελαιουργείο, καθώς διαπιστώθηκε αποθήκευση ποσότητας πυρηνόξυλου σε µη στεγασµένο τσιµεντοστρωµένο χώρο.
Το τρίτο πρόστιμο, ύψους 1.200€, επιβλήθηκε σε διαλυτήριο οχημάτων – µονάδα διαχείρισης στερεών µη επικίνδυνων αποβλήτων. Ειδικότερα στην επιχείρηση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € επειδή η αποθήκευση των παλαιοσιδήρων και παλαιών µετάλλων γινόταν σε µεγάλο όγκο (ύψους 7-8 µέτρα περίπου). Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € επειδή η τελική διάθεση των υγρών απορροών της επιχείρησης, κατέληγαν σε αποστραγγιστικά κανάλια και όχι σε στεγανό βόθρο και πρόστιµο 200 € επειδή δεν προσκοµίστηκαν στην υπηρεσία που έκανε τους ελέγχους, τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν σε αυτοψία.
Τέλος, επιβλήθηκε και πρόστιμο 700 € σε άλλο διαλυτήριο οχημάτων και µονάδα διαχείρισης στερεών µη επικίνδυνων αποβλήτων. Ειδικότερα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € για την τελική διάθεση των υγρών απορροών της επιχείρησης και 200 € γιατί δεν προσκομίστηκαν στην αρμόδια υπηρεσία στοιχεία που ζητήθηκαν.