Σε πλήρη εγκατάλειψη οι παιδικές χαρές στη Δυτική Μάνη (φωτογραφίες)


Όπως καταγγέλλεται από το Σύλλογο Τραχηλιωτών 
 
Εγκαταλελειμμένες είναι οι παιδικές χαρές σε αρκετές περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης, όπως μας κατήγγειλε από το Σύλλογο Τραχηλιωτών Δυτικής Μάνης ο κ. Γιώργος Λ. Μουνδρέας, σημειώνοντας ότι γίνονται αποδέκτες παραπόνων και από οικογένειες παραθεριστών.
Όπως τονίζει, δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησής τους, ενώ από την εγκατάλειψη πολλά παλιά παιχνίδια τους έχουν μετατραπεί πλέον σε παγίδες για τα παιδιά.
 
Εγκατάλειψη
Όπως σημείωσε ο κ. Μουνδρέας, τα παιδιά που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή, αυτά των αποδήμων Μανιατών, αλλά και τα παιδιά των εκατοντάδων παραθεριστών που επέλεξαν να περάσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους στη Μάνη, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τις εμφανείς ελλείψεις σε βασικές υποδομές, τη διαχρονική απουσία σύγχρονων υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους, αλλά και τη θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές.
«Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης που διαχρονικά  συνεχίζει  να επιδεικνύει  η Δημοτική Αρχή. Οι παιδικές χαρές του Δήμου μας, αντί να είναι χώροι πρασίνου, αισθητικής, ποιοτικής αναβάθμισης και πρωτίστως ασφαλούς παιχνιδιού των μικρών μας συνδημοτών και επισκεπτών, λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας, έχουν μετατραπεί σε εγκαταλελειμμένους χώρους με κατεστραμμένα όργανα, απολύτως ακατάλληλες και ανασφαλείς για χρήση και δυνητικούς θύλακες παραβατικής συμπεριφοράς».
 
Ευθύνες στο Δήμο
Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, ο Δήμος δεν προνόησε, ώστε να επισκευάσει τις παιδικές χαρές και να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία για τη θερινή περίοδο.
«Η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα εξάλλου πως αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συντήρηση, επισκευή και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών είναι ο οικείος Δήμος, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Δυστυχώς, η απογοήτευση και η αγανάκτηση που διακατέχει τους συμπατριώτες μας, λόγω της παντελούς έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδέστερων υποδομών ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού Δήμου, γίνεται καθημερινά όλο ένα και πιο εμφανής. Οι  πολίτες του Δήμου μας επιδιώκουν να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο που έχει περιπέσει η περιοχή μας. Δυστυχώς, κάποιοι «οραματίζονται» να κάνουν τη Μάνη μας Βενεζουέλα, αντί να εργάζονται για να την μεταμορφώσουν – όπως πραγματικά τις αξίζει – σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς και εθνικούς χρηματοδοτικούς πόρους», κατέληξε ο κ. Μουνδρέας. 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη