Στη Γεωργία Σμυρνιώτη με 1.200 ευρώ το μήνα το Τουριστικό Περίπτερο


Στη μία και μοναδική ενδιαφερόμενη, Γεωργία Σμυρνιώτη, που έλαβε μέρος στη χθεσινή δημοπρασία του Δήμου Τριφυλίας, κατοχυρώθηκε το Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, με μηνιαίο μίσθωμα 1.200 ευρώ, για 25 χρόνια!
Ο σύζυγός της είναι Κυπαρίσσιος και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πόλη, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα στην Κυπαρισσία, έχουν γνώση της αγοράς.
Σημειώνεται πως το ακίνητο που μισθώθηκε είναι ένα κτήριο που έχει συνολική επιφάνεια 235 m2 και αποτελείται από δύο μεγάλους χώρους και δευτερεύοντες χώρους κουζίνας, WC και λοιπούς βοηθητικούς, εντός οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 910 m2, στα όρια της γραμμής παραλίας εντός του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου της Πολεοδομικής Ενότητας «Δυτική παραλιακή περιοχή» (Π.Ε.3) της ΔΕ Κυπαρισσίας.
Το ακίνητο εκμισθώνεται στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα (ως έχει), με σκοπό μετά τις εργασίες επισκευής και πλήρους ανακαίνισης να καταστεί λειτουργικό, ενώ καθίσταται υποχρεωτική για το μισθωτή η εκτέλεσή τους με προϋπολογιζόμενο κόστος 209.420,29 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας.
Ως ελάχιστο όριο εκκίνησης της δημοπρασίας του ακινήτου είχε οριστεί το ποσό των 1.000 ευρώ το μήνα, με την πληρεξούσιο δικηγόρο της Γεωργίας Σμυρνιώτη, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, να δίνει προσφορά 1.200 ευρώ.
Το μηνιαίο μίσθωμα, σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, θα συμψηφίζεται, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατά ποσοστό 100%, ετησίως, με το ποσό που αναλογεί στη δαπάνη των εργασιών επισκευής του ακινήτου, έως ότου αποσβεστεί πλήρως!
Πλέον, στην Κυπαρισσία επικρατεί αισιοδοξία καθώς με την ανακαίνιση και λειτουργία, ξανά, του Τουριστικού, η παραλία και η πόλη θα αποκτήσουν ένα κόσμημα, αντί για το «χρέπι» που αφέθηκε να γίνει, με ευθύνη και του Δήμου Τριφυλίας.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου