Του πέταξε πέτρα, του απάντησε με δίκαννο…


Δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στον 78χρονο ο οποίος το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της Μάνης, έπειτα από λογομαχία, πυροβόλησε στο δεξί πόδι 49χρονο συγχωριανό του.
Ο 78χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του  ανακριτή Καλαμάτας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, ενώ ο 49χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
 
Καυγάδισαν
Το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Φαγκριάνικα Μηλέας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε ενοχληθεί από φασαρία που έκαναν ο 49χρονος και η παρέα του κοντά στο σπίτι του, ενώ υπήρξε και μεταξύ τους λογομαχία.
Ο δε ηλικιωμένος επικαλείται ότι πριν πάρει το όπλο ο 49χρονος τον εξύβρισε και πέταξε πέτρες προς το σπίτι του. Τότε αυτός πήρε το δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα, και πυροβόλησε τον 49χρονο στο πόδι, τραυματίζοντάς τον. Ο 78χρονος είχε πυροβολήσει άλλη μια φορά, την ώρα που βρισκόταν πίσω από το σπίτι του.
 
Παραδόθηκε
Αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν και συνέλεξαν έναν κάλυκα, ενώ ο 78χρονος είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και είχε φύγει. Μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι και κατάσχεσαν το όπλο και δύο φυσίγγια, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο 78χρονος εντοπίσθηκε στο χωριό και παραδόθηκε.
Ο 49χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.

Της Βίκυς Βετουλάκη