Metropolitan και «Διάπλαση» συμμαχούν με στόχο την καλύτερη παροχή υγείας


Μια νέα συνεργασία έγινε γνωστή χθες, όταν εκπρόσωποι του Νοσοκομείου Metropolitan και του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση» έδωσαν «τα χέρια».
Ειδικότερα, ο Νεκτάριος Γιαννόπουλος, διοικητικός διευθυντής της «Διάπλασης», εξήγησε: «Εγκαινιάζουμε μια σημαντική συνεργασία της “Διάπλασης” με το Metropolitan Hospital. Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου παροχής υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης υψηλών προδιαγραφών».
Εκ μέρους του Νοσοκομείου Metropolitan μίλησε ο γιατρός Παναγιώτης Λούσκος, ενώ για τη «Διάπλαση» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, γιατρός Βασίλειος Τζωρτζάκης.
Ο κ. Τζωρτζάκης χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα πολύ μεγάλη για τη «Διάπλαση», «ημέρα χαράς, αφού το Κέντρο, που λειτουργεί στην πόλη 5,5 χρόνια και έχουν περάσει από αυτό 6.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο, ξεκινά μια κάθετη συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Ελλάδας».
Όπως εξήγησε ακόμη, με αυτή την κάθετη συνεργασία μπορεί ο οποιοσδήποτε ασθενής, είτε μέσω της «Διάπλασης» είτε μέσω του Metropolitan, να μεταφερθεί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και να του παρασχεθεί ό,τι καλύτερο σε θεραπευτική αγωγή.
Εκ μέρους του Metropolitan, ο κ. Λούσκος μίλησε για αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο, και πολύ περισσότερο, στους αλλοδαπούς επισκέπτες της περιοχής, «αναβάθμιση που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία». Μια συνεργασία που προϋπήρχε, σε μικρότερο όμως βαθμό, τα τελευταία 3-4 χρόνια και αφορούσε κυρίως ασθενείς που ήρθαν ή αγόρασαν υπηρεσίες από το εξωτερικό.
Όλο αυτό ήταν κάτι σαν πείραμα, όπως εξήγησε, κι έγινε προσπάθεια να πουληθεί στην παγκόσμια αγορά, μια σύνδεση δηλαδή ενός κέντρου αποκατάστασης με ένα γενικό νοσοκομείο, κι έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες προϊόν παροχής ιατρικών υπηρεσιών, με τη μέχρι στιγμής συνεργασία να είναι εντυπωσιακή.
Θέλοντας, λοιπόν, οι δύο πλευρές να ενισχύσουν αυτή τη σχέση/συνεργασία, προχώρησαν στη συστηματικότερη οργάνωση, κι αυτό είναι που πλέον βγαίνει στην εξωτερική αλλά και στην εσωτερική αγορά, προσπαθώντας να οργανώσουν τις ανάγκες υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, δίνοντας και τα ανάλογα κίνητρα, ώστε να επιλέξει κάποιος το εν λόγω σύστημα παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Ακόμη ο κ. Λούσκος ενημέρωσε για τη συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και τους ξενοδόχους, όπου θα υπάρχει δευτεροβάθμια κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών για ό,τι και αν συμβεί, μέσα από τα ασφαλιστικά συμβόλαια.
Το ασφαλιστικό συμβόλαιο είναι κάτι δεδομένο για τον κάθε ξένο που φθάνει στη χώρα, συμβόλαιο που καλύπτει ό,τι και αν συμβεί ως έκτακτο περιστατικό.
Αυτή η παροχή είναι πολύ σημαντική για το χρηματιστήριο του τουρισμού, αφού αν προβληθεί σωστά από τους ανθρώπους του, μπορεί να προσεγγίσει κι άλλους επισκέπτες.
Σχετικά με τους μόνιμους κατοίκους, θα γίνει προσπάθεια μέσω αυτής της συνεργασίας να καλυφθούν ό,τι κενά υπάρχουν σε ειδικότητες, έπειτα από συνεννόηση με τους ιατρικούς φορείς της περιοχής. Έτσι θα οργανωθούν εξωτερικά ιατρεία σε ειδικότητες που απουσιάζουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, ενώ θα δοθεί η κάρτα μέλους του Metropolitan, μια κάρτα παμπελοποννησιακή του Metropolitan και της «Διάπλασης». Όσοι δε την αποκτήσουν, θα έχουν πολλά προνόμια.
Άρα οι στόχοι είναι αρχικά να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και, τέλος, να καλυφθούν ό,τι ελλείψεις υπάρχουν στην παροχή υγείας στον τοπικό πληθυσμό.
Π.Μπ.