Τελετή έναρξης τη Δευτέρα για το Θερινό Σχολείο


Την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου για νέους ομογενείς.
Ως γνωστόν, από την ίδια μέρα μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα λειτουργήσει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Θερινό Σχολείο, το οποίο συνδιοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Καναδά.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 37 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και 4 συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και 4 εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας.
Στα διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα.
Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, αλλά και μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτισμού.
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (γραπτός και προφορικός λόγος), η γνωριμία των φοιτητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.