Σε 6 καταστήματα σε Καλαμάτα και Πεταλίδι, βεβαίωσαν παραβάσεις οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους την Παρασκευή και το Σάββατο, που μας πέρασαν.
Η «επιδρομή» της Οικονομικής Αστυνομίας, αυτή τη φορά έγινε σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Παραβάσεις
Σε ότι αφορά τους ελέγχους σε Καλαμάτα και Πεταλίδι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:
– Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 5 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθησαν να απασχολούνται 2 υπάλληλοι που δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται 1 υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
– Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 3 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 6 υπάλληλοι οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
– Τέλος, σε καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολείται υπάλληλος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Δέχονται και καταγγελίες
Για τις περιπτώσεις αυτές και για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, υπνθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Αδήλωτο προσωπικό και μη έκδοση αποδείξεων σε Καλαμάτα και Πεταλίδι
Δείτε επίσης.
Μανιατάκειον Ίδρυμα: Η καθηγήτρια Σοφία Ψαρρά από την Κορώνη στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου»
Χριστιάνα Κανελλακοπούλου: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής απόψε στο καφέ-βιβλιοπωλείο Ραμόν
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στη Μεσσηνία
Π. Μαντάς για δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026: «Επιτέλους ανακοινώστε μια γενναία παράταση!»
ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ Μεσσηνίας: «Γλυκές Μέρες» και σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Μεγάλη άσκηση εκκένωσης λόγω πυρκαγιάς της Μικρής και Μεγάλης Μαντίνειας, των Σωτηριανίκων και άλλων οικισμών
Καλαμάτα – Ηρακλής τη Δευτέρα στη Νίκαια, κυκλοφορούν τα εισιτήρια
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο φάκελος για τα ψηφιακά υδρόμετρα της ΔΕΥΑΚ
Τοπικά 30.10.2026, 16:01
Ποιοι είναι οι ασυνεπείς
Τοπικά 30.10.2026, 15:30
Επιτέλους, κύριε Πτωχέ, αναλάβετε τις ευθύνες σας!
Τοπικά 30.10.2026, 15:01
Νέα παράταση για τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑΚ
Τοπικά 30.10.2026, 13:02
Σχολική εκδρομή ή αποστολή υψηλού κινδύνου;
Τοπικά 30.10.2026, 11:21
Eπίσκεψη του α΄ γραμματέα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Πύλο
Φόρτωση…



