Εντυπωσιακή η 1η συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους (φωτογραφίες)


Εντυπωσιακή είναι η πρώτη συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους, με τίτλο «Στου Πάρκου την Αγορά», η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα.
Για ένα τριήμερο, το πάρκο των Γαργαλιάνων γέμισε με χειροποίητα είδη, πρωτότυπες δημιουργίες, εικαστικά έργα και ευφάνταστες κατασκευές από το εμπνευσμένο μεράκι των χειροτεχνών.
Η συνάντηση αυτή γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και του δήμου Τριφυλίας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας και  Κοινωφελούς Επιχείρησης με την ομάδα “Stou Gargalianou Project».
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πληθώρα χειροποίητων προϊόντων, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, είδη δώρων, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, είδη σπιτιού, παιχνίδια, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες, είδη διακόσμησης, εποχιακά και πολλά άλλα. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους δημιουργούς τους. Στην έκθεση και το παζάρι χειροποίητων ειδών συμμετέχουν 40 χειροτέχνες από την περιοχή των Γαργαλιάνων, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διεξήχθησαν και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως την Παρασκευή το βράδυ η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων. Σήμερα, στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τις 7 έως τις 7.30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί αναβίωση του εθίμου κεντήματος παραδοσιακής πίτας και στις 9 το βράδυ, στο Πάρκο, θα γίνει μεγάλο πάρτι λήξης της 1ης συνάντησης χειροτεχνών.