Ο δήμος Μεσσήνης θα φιλοξενήσει πρόσφυγες σε άλλο χώρο που δεν θα είναι δημοτική περιουσία


Επιστολή Βίτσα σε Τσώνη
 
Μετά την απόρριψη της “Μακαρίας” θα βρεθεί άλλος χώρος που δεν είναι δημοτική περιουσία
 
 
Με την έλευση του Αυγούστου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Συντονιστής του Διυπουργικού Οργάνου για τη διαχείριση των προσφύγων, έστειλε απαντητική επιστολή σε προηγούμενη του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη.
Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος θα υποδεχτεί έναν αριθμό προσφύγων, αλλά σε χώρο που δεν είναι δημοτικός, μετά και την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, “ώστε να φροντίσουμε τους χειμαζόμενους συνανθρώπους μας, τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ζήσει και ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου και αναζητούν σε εμάς τους ‘πολιτισμένους’ μια χείρα βοηθείας”.
Από την άλλη, ο κ. Βίτσας πλέκει το εγκώμιο για η στάση που κράτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης στην “καυτή” συνεδρίαση, όπου ακούστηκαν μια σειρά από ξενοφοβικές και ρατσιστικές παρεμβάσεις.
Ειδικότερα, αναφέρει: “Είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι της Μεσσήνης θα σταθούν δίπλα σας αναγνωρίζοντας έναν γενναίο δήμαρχο, έναν καλό άνθρωπο”.
Τέλος, ο κ. Βίτσας ενημερώνει τον κ. Τσώνη ότι για την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης γνώριζε ήδη από τον Τύπο όσα διαδραματίστηκαν.
Α.Π.