Άλλη μια αναδιάρθρωση…

Άλλη μια αναδιάρθρωση…

Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια από ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ή Δημόσιας Τάξης παλαιότερα) ανακοινώνεται πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεν ξέρουμε αν τελικά αυτή η αναδιάρθρωση φτάσει στο τέλος και εφαρμοσθεί, καθώς όλες οι άλλες έχουν μέχρι σήμερα ναυαγήσει, όμως το ότι υπάρχουν ήδη μεγάλες αντιδράσεις και φωνές ότι και αυτή είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση, πρέπει τουλάχιστον να μας προβληματίσει.
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα διαψευσθούν και ο σχεδιασμός θα λειτουργήσει και στην πράξη. Γιατί η εποχή που ζούμε δεν είναι για πειράματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία των νέων. Η ύπαιθρος μαστίζεται από τη μικροεγκληματικότητα και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λανθασμένες κινήσεις.
Β.Β.

Γιατί σιώπησαν συνδικαλιστικά;
Στη «σιωπή» έχουμε την εντύπωση ότι έχει πέσει τον τελευταίο καιρό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση, μέσω διαρροών, τον Αύγουστο του αναλυτικού σχεδίου αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας.
Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απόλυτη συμφωνία με όσα σχεδιάζει και ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο για την Αστυνομία στη Μεσσηνία, με τις μειώσεις και τις καταργήσεις.
Αν, πάλι, όμως έχει διαφωνίες και εκτιμά ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, των πολιτών αλλά και των συναδέλφων τους, ελπίζουμε να μην το κάνει τώρα που η διαβούλευση έχει τελειώσει και δεν υπάρχει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για αλλαγές.
Σε αυτή την περίπτωση η «σιωπή» τους τόσο καιρό θα… παρεξηγηθεί!
Β.Β.

Αλλού είναι η ουσία
Διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας θα ανήκει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το οποίο δεν καταργείται, παραμένει ως τμήμα και θα είναι αυτό που θα ασχολείται με τις υποθέσεις των ναρκωτικών.
Το υπουργείο απομένει να διευκρινίσει στο Προεδρικό Διάταγμα που θα συνταχθεί, ότι θα έχει και το δικό του προσωπικό, που θα υπηρετεί σε αυτό, ώστε πράγματι να μην επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία του.
Το αν θα έχει… γραμματεία ή όχι, εκτιμάμε ότι είναι θέμα που δεν ενδιαφέρει κανέναν πολίτη!
Β.Β.