Έκρηξη με 29 τραυματίες στο Μανχάταν – Βρέθηκε δεύτερος μηχανισμός

Έκρηξη με 29 τραυματίες στο Μανχάταν – Βρέθηκε δεύτερος μηχανισμός

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων. Οι αρχές έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια, η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας, κοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε ένας πιθανός δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από τα παράθυρά τους.
Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε περιοχή της Νέας Υόρκης που σφύζει από ζωή, στον 23ο Δρόμο μεταξύ της Έκτης και της Εβδόμης λεωφόρου, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη ήταν σκόπιμη ενέργεια. Είπε πως το σημείο της έκρηξης ερευνάται ως σκηνή εγκλήματος.
Είπε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς μια «αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή» για την πόλη. «Δεν βλέπουμε μια διασύνδεση με την τρομοκρατία», πρόσθεσε.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα».
Πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε πως προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε κάδο σκουπιδιών, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται η αιτία.
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter πως ένας «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.
Το CNN μετέδωσε πως πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ