Έναρξη λειτουργίας του στεκιού νεολαίας «Μικρόβιο» στην Καλαμάτα

Έναρξη λειτουργίας  του στεκιού νεολαίας «Μικρόβιο» στην Καλαμάτα

Πολυχώρος δημιουργία της ΚΝΕ
 
Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα στέκι νεολαίας, έναν πολυχώρο δημιουργίας για την πόλη της Καλαμάτας, πήρε η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ.
Το στέκι θα ονομάζεται «Μικρόβιο – Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ», διότι έχει και ιστορική αναφορά στην πόλη («Μικρόβιο» ήταν το υποκοριστικό του Γ. Βουβαλέα, γραμματέα της ΕΠΟΝ στην Καλαμάτα), ενώ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Παπατσώνη, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
«Ο χώρος», όπως εξηγεί η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ, «θέλουμε να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Καλαμάτας να εκφραστούν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο μέσα από τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μαζική “εκτόνωση” που πλασάρει το σύστημα. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όλο και περισσότεροι νέοι, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, να έρθουν σε επαφή με ό,τι προοδευτικό έχουν δώσει οι τέχνες και ο αυθεντικός λαϊκός πολιτισμός.
Με την έναρξη του “Μικρόβιου” θα λειτουργήσουν δωρεάν ομάδες χορού, θεάτρου, ενώ θα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικών οργάνων, χειροτεχνίας και κοσμήματος, σκίτσου και ελεύθερου σχεδίου. Στο στέκι, επίσης, θα υπάρχει κινηματογραφική ομάδα που θα οργανώνει προβολές ταινιών, θα λειτουργεί στούντιο μουσικής για νεανικά μουσικά συγκροτήματα και δανειστική βιβλιοθήκη. Επίσης, χώρος θα μπορεί να αξιοποιείται και για εκθέσεις εικαστικών.
Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, θα θέλαμε να ανοίξουμε τη συζήτηση με καλλιτεχνικές δομές, συλλόγους και ομάδες που λειτουργούν στην πόλη, να συζητήσουμε όσα σχεδιάζει η κάθε ομάδα, να ανταλλάξουμε γνώμες για την τέχνη και τον πολιτισμό, να σχεδιάσουμε κοινές πρωτοβουλίες απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές δομές.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του “Μικρόβιου” την 1η Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ν. Αμπατιέλος, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και θα μιλήσει ο Τ. Αντωνίου, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου. Έπειτα θα γίνει ξενάγηση στο χώρο».