Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Μπαλάφα στην Καλαμάτα

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Μπαλάφα στην Καλαμάτα

Πολιτική συζήτηση για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στην Καλαμάτα, με κύριο ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάφα, μέλος της Επιτροπής Θέσεων του κόμματος και υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, «πολιτική συζήτηση εν όψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Τις θέσεις του κόμματος για το 2ο συνέδριό του θα παρουσιάσει ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Επιτροπής Θέσεων, υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο, αφού θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή αποτίμηση, όχι στενά της πορείας και της απόδοσης της κυβέρνησης, αλλά της κυβερνητικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές ότι τα μέλη του βρέθηκαν αντιμέτωποι με πάρα πολύ δύσκολα ζητήματα, που δεν είχε προσεγγίσει στο βαθμό που έπρεπε είτε ως εκτίμηση είτε ως προς την επίλυσή τους.
Επομένως, είναι αναγκαία μια αποτίμηση ποιοτικού χαρακτήρα και, βεβαίως, ο ρόλος του κόμματος δεν μπορεί να είναι στενά υποστηρικτικός ή παράλληλος προς την κυβέρνηση, αλλά ένας ρόλος καταρχήν επαφής με την κοινωνία και τις διεργασίες που γίνονται σε αυτή, έτσι ώστε να είναι στοιχείο οργάνωσης της κοινωνίας σε συνθήκες αριστερής διακυβέρνησης.
Αυτός ο ρόλος δεν είναι εύκολος για το κόμμα, αλλά είναι αναγκαίος. Χρειάζεται θετική παρέμβαση για την καταγραφή των ζητημάτων, για την ωρίμανσή τους και την ανάπτυξη δράσεων.
Τέλος, πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της μαζικότητας, που δε θα λυθεί στο συνέδριο, όμως πρέπει να γίνει συνείδηση και να διοργανωθεί μια πανελλαδική οργανωτική συνδιάσκεψη. Είναι αδιανόητο το κόμμα από το 2012 επανειλημμένα να κερδίζει 1,5 έως 2 εκατ. ψήφους και να έχει 20-30.000 μέλη.
Α.Π.