Κυριακή στο… γραφείο για τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ

Κυριακή στο… γραφείο για τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ

Δουλεύουν δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες στην Τριφυλία και την Κυριακή; Η απάντηση που θα σπεύσει να δώσει κανείς είναι: «όχι, βέβαια, δε δουλεύουν»! Κι όμως, στο Δήμο Τριφυλίας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΤ) δουλεύει και Κυριακή.
Η ΔΕΥΑΤ δουλεύει καθημερινές, από το πρωί έως το μεσημέρι, όπως όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, αλλά δουλεύει και απογεύματα, αργίες, γιορτές και Κυριακές! Αυτό διαπιστώσαμε και προχθές περνώντας έξω από τα γραφεία της στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας! Η ώρα ήταν 12.00 το μεσημέρι, ενώ απέξω ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στο γραφείο η πόρτα και τα παράθυρα ανοιχτά.
Κοιτάζοντας μέσα, υπάλληλοι της Επιχείρησης ήταν εκεί. Τι να συνέβη; Κυριακάτικα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ; Πώς και γιατί, άραγε, οι υπάλληλοι ήταν στο γραφείο;
Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που υπάλληλοι είναι στο γραφείο της ΔΕΥΑΤ σε ώρες εκτός ωραρίου, μιας και πολλά απογεύματα έχουμε δει να εργάζονται. Αλλά Κυριακή μεσημέρι;
Πλησιάζοντας και καλημερίζοντας τους υπαλλήλους, η ερώτηση μία: «Τι πάθατε κυριακάτικα και είστε εδώ;». Χαμογελαστοί, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Φώτης Γκούτης, η προϊσταμένη Τάνια Ψιλογαλάνη και η Τόνια Παπαδοπούλου με μιας απάντησαν: «Δουλεύουμε!».
Και όντως, αυτό έκαναν! Δούλευαν κυριακάτικα! Χαρτιά, παραχαρτιά, σημειώσεις, υπολογιστές, κομπιουτεράκια, σχέδια, κινητά, όλα απλωμένα στο γραφείο και οι τρεις από πάνω να γράφουν, να σβήνουν, να μετράνε, να σχεδιάζουν, να τσεκάρουν, να διασταυρώνουν.
Αντί να χαλαρώνουν, ήταν στη ΔΕΥΑΤ προετοιμάζοντας έργα και δράσεις της Επιχείρησης για τη νέα χρονιά. Ήταν στη ΔΕΥΑΤ τσεκάροντας ευρώ ευρώ τα οικονομικά στοιχεία ώστε να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2017. Ήταν εκεί για την εύρυθμη κι απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ. Άλλωστε, η ΔΕΥΑΤ ήταν – από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ως ΔΕΥΑΚΥ – και είναι οι άνθρωποί της!

Του Ηλία Γιαννόπουλου