Νηπιαγωγείο: Ένα νέο θέατρο ξεκινά στην Καλαμάτα

Νηπιαγωγείο: Ένα νέο θέατρο ξεκινά στην Καλαμάτα

Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό της Καλαμάτας το Θέατρο Νηπιαγωγείο, με τη θεατρική παράσταση «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου -μ’ ακούς;-», από την επαγγελματική θεατρική ομάδα Re-Act.
Το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη και «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου γίνονται η πρώτη ύλη για μία σκηνική σύνθεση υποκριτικής, χορού και μουσικής.
Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Χορογραφία: Κατερίνα Κίτσου
Παίζουν: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου
Ήχος-Φως: ομάδα Re-Act Kalamata
Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα Re-Act Kalamata
Πρόγραμμα παραστάσεων: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9.30, Κυριακή 8.00.
Τηλ. κρατήσεων: 6948930181.
Είσοδος: 10 ευρώ/άνεργοι-φοιτητές-μαθητές 8 ευρώ.

Μαθήματα
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 3 του μήνα ξεκινούν και τα μαθήματα στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, τα οποία παραδίδουν τα μέλη της ομάδας.
Ειδικότερα: Δευτέρα: 5.00-6.00 Αυτοσχεδιασμός-Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων με τον Απόστολο Μεσσανάκη, 6.00-8.00 Υποκριτική με τον Απόστολο Μεσσανάκη. Τρίτη: 3.00-4.30 Yoga με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου. Τετάρτη: 3.00-4.30 Σύγχρονος χορός με την Κατερίνα Κίτσου, 5.00-7.00 Υποκριτική με τον Απόστολο Μεσσανάκη, 7.00-8.00 Αυτοσχεδιασμός-Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων με τον Απόστολο Μεσσανάκη. Πέμπτη 3.00-4.30 Σύγχρονος χορός με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου, 4.30-5.30 Yoga με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου. Παρασκευή: 3.00-4.30 Σύγχρονος Χορός με την Κατερίνα Κίτσου, 6.00-7.00 Θέατρο για παιδιά (8 ετών και άνω) από την Καλλιρρόη Βελέντζα, 7.00-8.00 Ιστορία θεάτρου και Δραματολογία από την Καλλιρρόη Βελέντζα.
Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.

Σχετικά με την ομάδα
Η θεατρική ομάδα Re-Act δημιουργήθηκε το 2016 στην Καλαμάτα από τη θεατρολόγο, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Καλλιρρόη Βελέντζα. Τα μέλη της είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές, που λειτουργούν δημιουργικά με αυστηρά επαγγελματικούς όρους, με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία και την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Θέατρο
Το Θέατρο Νηπιαγωγείο είναι ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της Καλαμάτας (Λεΐκων 24), με εστίαση στις παραστατικές τέχνες, που αποτελεί την έδρα της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας Re-Act. Στο χώρο διεξάγονται θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά μαθήματα και φιλοξενούνται όλες οι μορφές τέχνης.

ReAct: Μια νέα θεατρική ομάδα στην Καλαμάτα