Στον αέρα οι 60 σπουδαστές της Εστίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Στον αέρα οι 60 σπουδαστές της Εστίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πελοποννήσου που διαμένουν στην Εστία του Ιδρύματος -αυτό είναι το σπίτι τους- παραμένουν άστεγοι από το πρωινό της Τρίτης, αφού το κτήριο πλημμύρισε και έχει υποστεί σοβαρές ζημίες.
Το  κτήριο βρίσκεται στην νοτιανατολική πλευρά της Τέντας και χαρακτηριστικά, άγνωστό γιατί, έχει κατασκευαστεί σε χαμηλότερο ύψος σε σχέση με την γύρω περιοχή.
Θύμα της πλημμύρας, λοιπόν, έπεσε και αυτό το κτήριο που διαμένουν περίπου 60 σπουδαστές. Μάλιστα, τις πρώτες ώρες είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο  κτήριο, αφού είχε σχηματιστεί μια τεράστια λίμνη γύρω από αυτό.
Αποτέλεσμα ήταν το νερό να εισχωρήσει σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν στο ισόγειο της Εστίας και ακόμα να υπάρξουν ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μηχανολογικό αλλά και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι σπουδαστές ήταν αδύνατον να συνεχίσουν να μένουν στην Εστία και από το βράδυ της Τετάρτης έχουν μεταφερθεί σε διάφορα ξενοδοχεία ενώ από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του ΤΕΙ, σε συνεργασία με το Δήμο και τη Μητρόπολη προσπαθούν να βρεθούν χώρο ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι σπουδαστές.
Ακόμα να σημειωθεί ότι στο ΤΕΙ Πελοποννήσου,  όπως και στα υπόλοιπα Ιδρύματα της χώρας αυτές τις ημέρες υπάρχει εξεταστική. Γι’  αυτό το λόγο η εξεταστική στο ΤΕΙ της πόλης μεταφέρθηκε.
Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα θα έρθουν στην Καλαμάτα και άλλοι φοιτητές που μένουν στην Εστία.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση