Το θολωμένο μυαλό του κ. Νίκα, προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία

Το θολωμένο μυαλό του κ. Νίκα, προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία

Στους…πονοκεφάλους της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα έναν. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμάτα μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η εικόνα της εσωτερικής διαμάχης είναι σίγουρο ότι έχει φτάσει, μέχρι το γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα μεταφέρθηκε, άλλωστε, με κάθε λεπτομέρεια από το κλιμάκιο του κόμματος που επισκέφθηκε πρόσφατα την Καλαμάτα, τα μέλη του οποίου έγιναν μάρτυρες της σφοδρής σύγκρουσης που μαίνεται ανάμεσα στα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης στο Νομό.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην προσπάθειά του να αμυνθεί απέναντι στις κατηγορίες που δέχεται για απουσία αντιπλημμυρικών έργων υποδομών στο δήμο Καλαμάτας, “έδειξε”, προχθές, με δελτίο Τύπου, ως κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αφού το 2013 είχε κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή ένα πακέτο έργων το οποίο δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ.
Και σαν μην έφτανε αυτό προχώρησε σε μια δεύτερη επιθετική κίνηση αποδομώντας, επί της ουσίας τις υποσχέσεις του πρώην πρωθυπουργού για κατάθεση αιτήματος ενίσχυσης των πληγέντων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του δήμου διευκρινίζει ότι αίτημα στην ΕΕ για την αρωγή σε κράτος που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές μπορεί να υποβάλει μόνο η κυβέρνηση.
Παράλληλα ο κ. Νίκας “σβύνει”  και σχετικές δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο οποίος υποστήριξε ότι τέτοιο φάκελο μπορεί να καταθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, στην επίμαχη ανακοίνωσή του ο δήμος Καλαμάτας αναφέρει τα εξής: «Αίτημα αρωγής προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υποστήριξη κράτους μέλους σε θέματα φυσικών καταστροφών, μπορεί να υποβάλει, ώστε να καλυφθούν η Μεσσηνία και άλλες περιοχές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, διότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε εθνικό επίπεδο. Σχετικό αίτημα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει η Περιφέρεια, όμως δε συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις στην περίπτωση που μας αφορά.
Αυτά, για τις διάφορες δηλώσεις, που έγιναν από κάποιες πλευρές, περί αυτόνομης παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποβολής αιτήματος συνδρομής. Ο Δήμος Καλαμάτας ελπίζει, μέχρι την προσεχή Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα, να έχει ήδη υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση το αίτημα για συνδρομή».
 Από κει και πέρα, είναι φυσικό ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να… κηρύξει τον πόλεμο στο δήμαρχο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του “Θάρρους” αυτό θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο και όχι εν βρασμώ. Η οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ήδη συγκεντρώνει στοιχεία, νούμερα και αριθμούς με το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που έχουν δοθεί στο δήμο Καλαμάτας, από το 2007 και μετά.
Στο παιχνίδι μπήκε και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος σε σχετική του ανακοίνωση αφού βάλλει κατά των δηλώσεων του υπουργού Κατρούγκαλου, χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Νίκα ως “δεξιό εξαπτέρυγο” της κυβέρνησης. 
Αν θελήσει κάποιος να κάνει μια προβολή στο μέλλον, μετά από όλα τα παραπάνω το πολιτικό μέλλον του δημάρχου βρίσκεται εν κενώ. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κερδίσει τη στήριξη της Ν.Δ. και πάλι, αλλά και την υποστήριξη των στελεχών και μελών της στη Μεσσηνία, ενώ, τυχόν απόπειρά του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως βουλευτής, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη