Αριοχώρι: Ηλικιωμένος άνδρας κοιμάται στο δρόμο πάνω από 10 ημέρες

Αριοχώρι: Ηλικιωμένος άνδρας κοιμάται στο δρόμο πάνω από 10 ημέρες

Έκκληση από τους κατοίκους για βοήθεια
 
-Γνωρίζουμε το περιστατικό και ήδη ενεργούμε, απαντά η Πρόνοια
 
Το βράδυ της Πέμπτης φωτογραφίες που μόνο να σοκάρουν μπορούν έφτασαν στη σελίδα του «Θάρρους» στο Facebook. Σε αυτές φαινόταν ένας άνδρας ξυπόλητος, με λερωμένα ρούχα και κουκουλωμένος, να κάθεται σε μια καρέκλα καφενείου. Στο κείμενο που τις συνόδευε αναφερόταν ότι ο εικονιζόμενος άνδρας είναι στο Αριοχώρι πάνω από 10 ημέρες, είναι αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί και χρήζει άμεσης βοήθειας.
Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, προσπάθησαν όλες αυτές τις ημέρες να τον βοηθήσουν, δίνοντάς του φαγητό και κάποια ρούχα.
Η κατάσταση, όμως, ξέφυγε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο ηλικιωμένος βρέθηκε πεσμένος δίπλα στην εκκλησία του χωριού. Όπως μας είπαν, ήταν στο έδαφος πάνω από 4 ώρες και, μάλιστα, επειδή εκείνη την ώρα έβρεχε, ήταν μέσα στις λάσπες.
Μια ακόμα πτώση σημειώθηκε το ίδιο βράδυ από την καρέκλα που όλες αυτές τις ημέρες κάθεται ο 75χρονος. Έτσι οι κάτοικοι, προσπαθώντας να βοηθήσουν, τηλεφώνησαν στην Αστυνομία, η οποία δήλωσε αναρμόδια. Από την Πρόνοια ενημέρωσαν ότι θα περάσουν από το Αριοχώρι να εξετάσουν το θέμα, ενώ την προσωρινή λύση έδωσε το ΕΚΑΒ, που πήρε τον ηλικιωμένο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τον φρόντισαν όσο ήταν εφικτό και τον επέστρεψαν στο σημείο που τον παρέλαβαν.
Μιλώντας με κατοίκους του χωριού, μας είπαν ότι αυτή η εικόνα είναι απάνθρωπη και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, ενώ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο άνθρωπος, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μην αντέξει το κρύο.
Από την πλευρά τους αυτοί τον βοηθούν δίνοντάς του ρούχα και τρόφιμα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω, γι’ αυτό και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις Αρχές.
Εμείς μιλήσαμε με τον 75χρονο. Όπως μας είπε, το όνομά του είναι Παναγιώτης και είναι μόνος του έξω, εδώ και 10 μέρες. Θέλει βοήθεια και κάπου να μείνει, ανέφερε, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
«Οι κάτοικοι του χωριού με βοηθούν και μίλησαν με την Αστυνομία και άλλους για να βρεθεί μια λύση, αλλά δεν έγινε κάτι, ενώ κανένας δικός μου δεν ενδιαφέρεται» είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας το μικρό μας διάλογο σημείωσε ότι περιμένει μια μικρή, έστω, βοήθεια από τους αρμοδίους.
Εμείς, με τη σειρά μας, απευθυνθήκαμε στην Πρόνοια και μιλήσαμε με το διευθυντή της Υπηρεσίας, Στέφανο Στεφανόπουλο. Όπως μας είπε, η υπηρεσία είναι ενήμερη για το περαστικό από τη στιγμή που επικοινώνησαν μαζί της οι κάτοικοι. Δεν είναι, δε, η πρώτη φορά που ασχολούνται με τον 75χρονο, ενώ από την πλευρά τους κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βρεθεί λύση.
Από την πλευρά μας, κι εμείς ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση γι’ αυτόν τον άνθρωπο, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση του…
Π.Μπ.