Γιώργος Λαζαρίδης: «Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής για καθετί που κάνουμε»

Γιώργος Λαζαρίδης: «Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής  για καθετί που κάνουμε»

-Διεθνές Τουρνουά Αρχαία Μεσσήνη όπεν, από 6 έως 9 Οκτωβρίου, στην Ανάληψη
 
Οι τεράστιες διακρίσεις του σε εγχώρια και παγκόσμια τουρνουά, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όπως και το ήθος του χαρακτήρα του, τον καθιστούν κορυφαίο από κάθε άποψη… Ο λόγος για τον Καλαματιανό πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «Θάρρος»:

λαζ3.jpg
 
-Είστε ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας, αν υπάρχει τέτοιο;
Μυστικές συνταγές και μαγικά φίλτρα δεν υπάρχουν. Αυτό που κάνω, είναι να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις, με θέληση και δύναμη ψυχής. Το κάνω, γιατί το αγαπώ και μου δίνει ζωή, έχοντας μαζί μου, δίπλα μου, φίλους, συνεργάτες, ανθρώπους που με αγαπούν και με στηρίζουν.
 
-Υπάρχει κάποια στιγμή της καριέρας σας που έχετε ξεχωρίσει;
Τη συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα στο Πεκίνο το 2008, τη 2η θέση- ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2013 και την κατάκτηση της 1ης θέσης σε τουρνουά στη Σμύρνη, περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους, εξαιτίας καταγωγής του παππού και της γιαγιάς.

λαζ5.jpg
 
-Η Πολιτεία έχει στηρίξει από την πλευρά της τη μεγάλη σας προσπάθεια ή είναι περισσότερα τα εμπόδια που συναντήσατε;
Όχι, γενικά η Πολιτεία δε με έχει στηρίξει. Μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει, διότι έχω εταιρείες και οικογένειες που με στηρίζουν ηθικά και οικονομικά. Είναι κοντά μου, έχουμε κοινούς στόχους και προχωράμε για να κάνουμε ακόμα περισσότερα.
 
-Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό στην Ελλάδα; Θα ενθαρρύνατε γονείς να ωθήσουν τα παιδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση;
Στα νέα παιδιά θα έλεγα να αγωνίζονται με ήθος, σεβασμό και να προσπαθούν να κάνουν πράγματα, να δημιουργούν με φαντασία και ουσία. Να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, γιατί είναι πηγή ζωής για καθετί που κάνουμε. Εννοείται ότι οι γονείς θα πρέπει να οδηγούν τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση.

λαζ2.jpg
 
-Ποιος είναι ο επόμενος σταθμός σας; Κάποιο τουρνουά εν όψει;
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι το Διεθνές Τουρνουά Αρχαία Μεσσήνη όπεν, που θα διεξαχθεί 6 με 9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort στην Ανάληψη Μεσσήνης. Ναι, καλά ακούσατε, τουρνουά στην περιοχή  μας, το μοναδικό. Θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες της Ευρώπης και αισθάνομαι πολύ περήφανος και τυχερός που έχω την τιμή να το διοργανώνω.
Ακολουθεί ένα διεθνές τουρνουά στη Μόσχα και μετά στο Como.

-Θα θέλατε να μας μιλήσετε για το Σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ;
Ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ είναι αθλητικός σύλλογος ΑμΕΑ, που προσπαθεί να ενθαρρύνει και να παροτρύνει άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να βγουν από το σπίτι.  Έχουμε ξεκινήσει σιγά σιγά, γιατί θέλουμε να έχουμε συνεργασία με προπονητές με γνώσεις στο αντικείμενο, αλλά και κατάλληλους αθλητικούς χώρους προσβάσιμους. Αυτή τη στιγμή έχουμε τμήμα στίβου σε συνεργασία με προπονητές του Μεσσηνιακού, τένις, τοξοβολία σε συνεργασία με τους Τοξότες Καλαμάτας και πινγκ πονγκ (έχουμε χώρο, δεν έχουμε προπονητή).
 
*Συνέντευξη στον Ηλία Γεωργουλάκο