Με έγγραφά του προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας ζητεί να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου και για οχήματα, καταστραφέντα εξοπλισμό σε υπόγεια, μάντρες που διαλύθηκαν, καταστραφείσες υποδομές σε αγροκτήματα κ.λπ.
Πλημμύρα και αποζημιώσεις
Παράλληλα, από το Δήμο Καλαμάτας ολοκληρώθηκε η καταγραφή των πλημμυροπαθών στις περιοχές Καλαμάτας, Θουρίας, Αρφαρών κ.λπ., οι οποίοι δικαιούνται της πρώτης συνδρομής των 586 ευρώ για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 408.
Σημειώνεται ότι η αποστολή των καταλόγων με τους δικαιούχους προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε σταδιακά, ξεκινώντας την τρίτη ημέρα μετά την πλημμύρα και έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η αποζημίωση οικοσκευής
Για τις 408 περιπτώσεις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και για την αποζημίωση λόγω απώλειας οικοσκευής, που φθάνει μέχρι 5.860 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο ζημιάς.
Για τις αποζημιώσεις σχετικά με την επιδιόρθωση σοβαρών ζημιών σε κτήρια, αρμόδιος είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Νομού Μεσσηνίας.
Αιτήματα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε συνέχεια επισκέψεως του υπουργού στο Δημαρχείο και διερευνήσεως των δυνατοτήτων να υποστηριχθεί ο Δήμος Καλαμάτας με κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου στην αγροτική οδοποιΐα, ο δήμαρχος απέστειλε έγγραφο και πολυσέλιδο υπόμνημα, με φωτογραφική τεκμηρίωση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.
Πέραν της χρηματοδότησης για καθαρισμό και αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, ο Π. Νίκας ζητεί χρηματοδότηση και για την απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν κατακλύσει πολλά ελαιοπερίβολα, καθιστώντας αδύνατη την επικείμενη συγκομιδή του ελαιοκάρπου.
Τέλος, ζητεί την πλήρη αποζημίωση των γεωργών και κτηνοτρόφων, των οποίων δεν καταστράφηκε μόνο η παραγωγή, αλλά και το φυτικό κεφάλαιο και οι υποδομές και το ζωικό κεφάλαιο.
Επιτάχυνση διαδικασιών για αποζημίωση πλημμυροπαθών ζητά ο Δήμος Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
Volley League: Δοκιμασία στη Νέα Σμύρνη για την Καλαμάτα ‘80
Επίσκεψη αγάπης της Καλαμάτα Basket στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας – Δώρισε έναν εκτυπωτή
Θεσσαλονίκη: Eξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Απάτη εκατομμυρίων μέσω ΜΚΟ
Στα μέσα Νοεμβρίου η έναρξη μαθημάτων της Ενισχυτικής Διδασκαλίας
Μονόδρομος η νίκη για Πανθουριακό με Αστέρα Βλαχιώτη – Για αποτέλεσμα στον Ερμή Κιβερίου ο Τέλος Άγρας -Ο Μιλτιάδης υποδέχεται τον Παναργειακό
Έξυπνες πόλεις: Πώς θα είναι η Ελλάδα του αύριο
Πριν 94 χρόνια
Θέλετε να μαζεύουμε τις ελιές ή να τις παρατήσουμε;
Τοπικά 01.11.2026, 13:22
Πέθανε ο Άρης Σταθόπουλος
Τοπικά 31.10.2026, 21:00
Δεν κλείνει η ΔΟΥ Καλαμάτας – Παραμένουν υπηρεσίες και προσωπικό
Τοπικά 31.10.2026, 20:30
Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
Φόρτωση…





