Εργασίες αναβάθμισης της Νέας Εισόδου

Εργασίες αναβάθμισης της Νέας Εισόδου

Ξεκίνησε η διαδικασία αναβάθμισης της Νέας Εισόδου, που περιλαμβάνει εργασίες για τη διαχείριση ομβρίων και ασφαλτόστρωση. Το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τη μελέτη διαχείρισης ομβρίων έχει εκπονήσει η ΔΕΥΑΚ.
Οι εργασίες άρχισαν από χώρο δυτικά της οδού που συνδέει τη Νέα Είσοδο με τη Διασπορά της 120 ΠΕΑ. Ο αγωγός ομβρίων που κατασκευάζεται, θα οδηγεί τα νερά της βροχής από τη διασταύρωση Νέας Εισόδου και Κωστοπούλου σε υδάτινο αποδέκτη πλησίον της Διασποράς, απ’ όπου θα κατευθύνονται στον ποταμό Άρι. Στόχος είναι να παύσει να κατακλύζεται από νερά το οδόστρωμα της Νέας Εισόδου, ιδίως στη συγκεκριμένη διασταύρωση.
Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τον Αύγουστο, και απαντώντας σε παρατηρήσεις του Μανώλη Μάκαρη και του Θόδωρου Μπρεδήμα για την επικινδυνότητα του δρόμου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε αναφέρει ότι θα ζητήσει από την Περιφέρεια να εξετάσει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στην πιο πάνω εργολαβία την εγκατάσταση στη νησίδα της Νέας Εισόδου -στο τμήμα κάτω από τη γέφυρα του τρένου- στηθαίων τύπου «νιού τζέρσεϊ», ώστε να μην εκτρέπονται τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Καταλήγοντας, πάντως, ο Π. Νίκας είχε εκφράσει την άποψη ότι λύση για τον κυκλοφοριακό φόρτο στη Νέα Είσοδο θα αποτελέσουν, αφενός, ο περιφερειακός της Καλαμάτας και, αφετέρου, ο δρόμος Καλαμάτα Ριζόμυλος, με παραλιακή χάραξη.
Α.Π.