Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης στα «Ουζάκια»

Ξεκίνησε το έργο  ανάπλασης στα «Ουζάκια»

Μειώνεται το εύρος του οδοστρώματος στην Αριστομένους
 
Εγκαταστάθηκε, από προχθές, ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της μεγάλης πλατείας από την οδό Ξενοφώντος μέχρι την οδό Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο».
Ο σχεδιασμός είναι, με την ολοκλήρωση του έργου, να γίνει η περιοχή από τις πλέον επισκέψιμες της πόλης. Ο δε ευρύτερος χώρος, με την πλατεία του Διοικητηρίου, των Δικαστηρίων και του Θεάτρου, θα ενοποιηθεί.
Όλα τα μεγάλα δένδρα θα διατηρηθούν και θα γίνουν φυτεύσεις κι άλλων, ενώ θα τοποθετηθούν βρύσες και καθιστικά. Ο ποδηλατόδρομος θα μετακινηθεί δυτικότερα, θα διπλασιαστεί το ανατολικό πεζοδρόμιο και, φυσικά, θα μειωθεί το εύρος του οδοστρώματος της Αριστομένους.
Έχει υπάρξει συνεργασία με τους επαγγελματίες για την πορεία των εργασιών και αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αναστολή της καταβολής δημοτικών τελών για τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων στη ζώνη ανάπλασης για ένα χρόνο.
Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται η δυνατότητα ανεμπόδιστης πεζοπορίας από την πλατεία Βιλλεαρδουΐνων στο Κάστρο μέχρι τη θάλασσα και, παράλληλα, ενδυναμώνεται η οικονομική λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και η λειτουργία του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Σημειώνεται ότι η 1η φάση εργασιών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αναδόχου, θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις, σε 5 υποφάσεις, στην ανατολική πλευρά της οδού Αριστομένους και η 2η φάση στη δυτική.
Στο πλαίσιο της 1ης φάσης, οι εργασίες της οποίας άρχισαν, ο ανάδοχος θα εργασθεί κατά τμήματα. Κάθε υποφάση περιλαμβάνει τις εξής εργασίες: καθαίρεση, εγκατάσταση δικτύων, υπόβαση, πλακόστρωση.
Οι εργασίες της 2ης φάσης, δυτικά της Αριστομένους, θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου 2017.
Α.Π.