Οικονομική ανακαίνιση φαρμακείου: Θέματα και συμβουλές για τον φαρμακοποιό

Οικονομική ανακαίνιση φαρμακείου: Θέματα και συμβουλές για τον φαρμακοποιό

Η Ελλάδα έχει με μεγάλη διαφορά τα περισσότερα φαρμακεία ανά κατοίκους σε όλη την Ευρώπη. Τα δεδομένα στον κλάδο των φαρμακείων αλλάζουν συνεχώς και παρά την κρίση ο καθένας πρέπει να διακρίνει και να συνεισφέρει στην εξέλιξη του επαγγέλματος. Η επιτυχής προσαρμογή του φαρμακοποιού στις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής οδηγεί σε ένα μέλλον με θετικές εξελίξεις για τον ίδιο. Κατά πόσο όμως το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα του φαρμακείου επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις επιλογές του αγοραστικού κοινού; Πώς είναι δυνατόν ο φαρμακοποιός να επιτύχει την επιθυμητή υψηλής ποιότητας ανακαίνιση στο χαμηλότερο δυνατό κόστος;
Έπειτα από εκτενή παρατήρηση και έρευνα, έχει διαπιστωθεί πως η αισθητική και η λειτουργικότητα των χώρων προτρέπουν περισσότερους περαστικούς να εισέρθουν στο φαρμακείο και να προχωρήσουν σε αγορές. Η ανακαίνιση φαρμακείου δίνει αξία στον χώρο αλλά και στον άνθρωπο. Η Innovo Constructions, έχοντας στο ενεργητικό της πολλά ελκυστικά, πρωτότυπα και εργονομικά σχεδιασμένα φαρμακεία, θέλει να ενθαρρύνει τον φαρμακοποιό για μια οικονομική ανακαίνιση. Οι συμβουλές της εταιρείας επιστούν την προσοχή του επιστήμονα σε συγκεκριμένα θέματα και στην επίλυσή τους ώστε με το μικρότερο δυνατό κόστος να έρθει σε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών του.
·       Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας που θα εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στον φαρμακοποιό. Η εταιρεία συνδυάζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του φαρμακοποιού με τις γνώσεις, την εμπειρία και την φαντασία για μια μοναδική λύση. Μια ολοκληρωμένη μελέτη, με αναλυτικά σχέδια και φωτορεαλιστικές εικόνες, κάνουν σαφή την ιδέα – πρόταση, ενώ τυχόν ενστάσεις και μετατροπές προλαβαίνουν να απαντηθούν σε σχεδιαστικό επίπεδο. Η τελική κοστολόγηση γίνεται στο σύνολο της μελέτης και της εφαρμογής της, οπότε έτσι υπάρχει οικονομικός έλεγχος.
·       Η τήρηση χρονοδιαγράμματος στην εξέλιξη των εργασιών και ο κατάλληλος συντονισμός των συνεργείων θα βοηθήσει στην αποφυγή περιττών εργασιών και λαθών που κοστίζουν, όπως πχ κατασκευή μια εντυπωσιακής ψευδοροφής και μετά αφαίρεση μέρους της για τις οδεύσεις του κλιματισμού και αερισμού γιατί δεν είχε προβλεφθεί από την αρχή.
·       Ο σωστός φωτισμός είναι ανάγκη λειτουργική αλλά και κοινωνική. Το τεχνητό φως τονίζει τους χώρους που περιβάλλουν τον πελάτη και τον βοηθάει να αντιληφθεί καλύτερα τα χρώματα, τα υλικά και τα σημεία προβολής με απώτερο σκοπό την καλύτερη προώθηση των προϊόντων. Η φιλικής, άνετη ατμόσφαιρα ξεκουράζει τον πελάτη προτρέποντάς τον να παρατείνει την διαμονή του για αγορές.
·       Ο εξοπλισμός του φαρμακείου πρέπει να είναι πρακτικός, εργονομικός, ποιοτικός, να τηρεί τις προδιαγραφές και να καλύπτει όλες τις ανάγκες για τις οποίες προορίζεται. Στη περίπτωση μερικής ανακαίνισης είναι σημαντικό  να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια επίπλων και εξοπλισμού που να ταιριάζουν στον χώρο, τόσο διαστασιολογικά όσο και αισθητικά. Η επιλογή και η παραγγελία ποιοτικών υλικών στις σωστές ποσότητες οδηγεί στη μη άσκοπη σπατάλη χρημάτων.
·       Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του φαρμακείου πρέπει να ενισχύεται από τις δομές και τον εξοπλισμό του χώρου. Πάγκοι εξυπηρέτησης διαμορφωμένοι για την άνετη και διακριτική εξυπηρέτηση των πελατών, θέσεις ανάπαυσης και μέτρησης της πίεσης, ενίσχυση της αυτοεξυπηρέτησης του κοινού ενισχύουν την πιστότητα και εμπιστοσύνη του καταναλωτή στο πρόσωπο του φαρμακοποιού. Ένας ελκυστικός λειτουργικός χώρος δείχνει ότι ο φαρμακοποιός νοιάζεται για τον χώρο του άρα θα ενδιαφερθεί και θα συμπαρασταθεί και στο πρόβλημα του πελάτη του.
·       Το merchandising προσφέρει ανανέωση και αναβάθμιση του φαρμακείου. Η οπτική επικοινωνία του πελάτη ενισχύεται εφαρμόζοντας τεχνικές που στοχεύουν στην κατάλληλη προβολή των προϊόντων για να πουληθούν. Η ταξινομημένη τοποθέτηση των προϊόντων, οι ειδικές σημάνσεις, η τοποθέτηση γραφιστικών στοιχείων για τον γρήγορα προσανατολισμό των πελατών, μια εντυπωσιακή βιτρίνα, αποτελούν πρακτικές που τραβούν τα βλέμματα και προδιαθέτουν θετικά το αγοραστικό κοινό. Ο συνδυασμός του merchandising με το marketing του φαρμακείου μπορεί να οδηγήσει τις πωλήσεις στο απόγειό τους.
Η Innovo Constructions αποτελεί δύναμη στην μελέτη, την ανακαίνιση αλλά και την κατασκευή του φαρμακείου με λύσεις οικονομικές και λειτουργικές αντικατοπτρίζοντας στο βέλτιστο τις φιλοδοξίες των πελατών της. Πιστεύει στην άμεση προσωπική επαφή και επικοινωνία του φαρμακοποιού με τον πελάτη, κάθε στιγμή της ημέρας. Προχωράει σε έναν ξεχωριστό σχεδιασμό που αντανακλά το ύφος της εποχής.
Innovo Constructions
Τα γραφεία μας βρίσκονται στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα. Στην διεύθυνση Γράμμου 67.
Τηλέφωνο:2109717925 φαξ:2109717926
Το γραφείο μας λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 17:00
Για περισσότερες πληροφορίες: www.innovo.gr και innovopharmacy.gr