Πέντε Μεσσήνιοι εξελέγησαν στη νέα Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Πέντε Μεσσήνιοι εξελέγησαν στη νέα Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Κωνσταντίνος Καραθανάσης, ο Νίκος Μαντζιάρης, ο Κώστας Δημητρόπουλος και η Αντωνία Οικονόμου είναι οι πέντε Μεσσήνιοι που εξελέγησαν στη νέα 100μελή Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς, δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας, εξελέγη 8ος με 539 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Καραθανάσης, γιος της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, εξελέγη 41ος με 249 ψήφους, ο Νίκος Μαντζιάρης εξελέγη 68ος με 151 ψήφους, ο Κώστας Δημητρόπουλος εξελέγη 72ος με 145 ψήφους και η Αντωνία Οικονόμου 73η με 143 ψήφους.
Σημειώνεται πως η Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΟΝΝΕΔ συμμετείχε δυναμικά στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ με 18 συνέδρους, ενώ το γεγονός πως στη νέα 100μελή Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ εξελέγησαν πέντε Μεσσήνιοι – κάτι που δεν είχε γίνει, όπως λένε στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ., ούτε επί προεδρίας στη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, όταν τα μέλη της Κ.Ε. που εκλέγονταν ήταν 180 – αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σημαντικό και τιμητικό για τη νεολαία της Ν.Δ. στη Μεσσηνία. Παράλληλα, δείχνει, στην πράξη, την αναγνώριση της Μεσσηνίας και των εκλεγέντων, βεβαίως, στο Σώμα των συνέδρων, καθώς και στη Ν.Δ.!
Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξελέγη ο Κώστας Δέρβος με 678 ψήφους (75,84%), ενώ ο Ανδρέας Καρασαρίνης έλαβε 197 (22,04%). Ψήφισαν 894 σύνεδροι, με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 96% επί των συνέδρων που διαπιστεύτηκαν. Βρέθηκαν: λευκά ψηφοδέλτια 6 (0,67%) και άκυρα 13 (1,45%).
Έπειτα από αίτημα των δύο υποψήφιων προέδρων, που έγινε αποδεκτό από την ΚΕΦΕ, η διαδικασία της καταμέτρησης ήταν ορατή σε συνέδρους και παρατηρητές του συνεδρίου. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ανοικτή καταμέτρηση σε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, γεννήθηκε στο Παγκράτι, σπούδασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο τμήμα των Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και έλαβε το μεταπτυχιακό του τίτλο στα προηγμένα βιομηχανικά συστήματα από το Kingston University του Λονδίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής του. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Έχει εργαστεί ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τεχνικά γραφεία, ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και ως εργαστηριακός συνεργάτης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνος για τις οργανώσεις Αττικής στο Εκτελεστικό Γραφείο. Σήμερα εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Κάλεσμα συστράτευσης για να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και «να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά», απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλοι, είναι δεδομένη. καμία κυβέρνηση δεν επιβίωσε με τη νεολαία απέναντί της. Όμως, αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι δεν περιμένουν. Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν. Το συντομότερο. Διότι όσο μένουν κρατάνε τη δημιουργική Ελλάδα στην απομόνωση. Κρατούν τη νεολαία στο περιθώριο. Υπονομεύουν τις προοπτικές της νέας γενιάς για να εξυπηρετήσουν τους κομματικούς πελάτες τους. Για αυτό σας καλώ να πάρετε τη χώρα στα χέρια σας. Να παλέψετε για τη γενιά σας. Να διεκδικήσετε όσα σας αξίζουν. Να αναστρέψετε τη διολίσθηση της Ελλάδας στη μιζέρια. Και αυτά μόνο μέσα από την πολιτική μπορούν να επιτευχθούν. Την Πολιτική της αλήθειας. Την Πολιτική των πραγματικών δεδομένων. Και όχι τη μικροπολιτική της αυταπάτης και του ασύστολου ψεύδους».

Του Ηλία Γιαννόπουλου