Προσοχή, φόλες ξανά…

Προσοχή, φόλες ξανά…

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει, ξανά, στους Γαργαλιάνους η ρίψη φολών, με συνέπεια να δηλητηριαστούν δύο αδέσποτα σκυλιά μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Όπως είπαν στο «Θ» φιλόζωοι, τα δύο άτυχα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά από κατοίκους της πόλης, οι οποίοι, πλέον, είναι σε απόγνωση.
Την παραμονή της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, αδέσποτο βρήκε τραγικό θάνατο από φόλα στο Πάρκο των Γαργαλιάνων, στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, δίπλα στην κεντρική πλατεία και λίγα μέτρα από το χώρο του πανηγυριού.
Χθες, στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, ακόμα ένα αδέσποτο βρήκε τραγικό θάνατο από φόλα. Στην κεντρική πλατεία, που αποτελεί σημείο συνάθροισης των κατοίκων και χώρο που καθημερινά παίζουν αμέριμνα μικρά παιδιά, ιδίως τις μέρες αυτές που η πόλη γιόρταζε.
Τα νέα αυτά συμβάντα προκαλούν και πάλι έντονη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους και τους φιλόζωους της περιοχής, καθώς, όπως αναφέρουν, τα αδέσποτα έχουν γίνει στόχος ασυνείδητων.
Επιπρόσθετα, αξίζει να τονισθεί, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, πως από τις φόλες που ρίπτονται όπου να ’ναι, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία.