Πρόταση ολοκληρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από το Δήμο Οιχαλίας

Πρόταση ολοκληρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από το Δήμο Οιχαλίας

Πρόταση στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ολοκληρωμένης διαχείρισης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων ανακύκλωσης προς όφελος των δημοτών, προϋπολογισμού 3.294.000 ευρώ, υπέβαλε την Πέμπτη ο Δήμος Οιχαλίας.
Η πρόταση περιλαμβάνει κάδους ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στη γειτονιά αλλά και στα σπίτια των δημοτών, απορριμματοφόρα, πράσινο σημείο συλλογής, διαλογής και επεξεργασίας των προϊόντων της ανακύκλωσης, κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τρόπο ανακύκλωσης και τη χρησιμότητά της. Περιλαμβάνει, επίσης, ειδικό μηχάνημα επεξεργασίας ογκωδών αντικειμένων.
Ο Δήμος στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στους πράσινους κάδους, ώστε να πετύχει εξοικονόμηση με μείωση του κόστους για την επεξεργασία τους.
Είναι δε σημαντικό ότι, όπως έδειξε η οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονήθηκε και υποβλήθηκε στο υπουργείο, το κόστος για τη συνολική λειτουργία της διαχείρισης της ανακύκλωσης μπορεί να είναι ακόμα και μηδενικό, αν συμπεριληφθεί η διάθεση των προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη βοήθεια της εταιρείας DATAGRID η πρόταση του Δήμου Οιχαλίας διαθέτει εμπεριστατωμένη οικονομοτεχνική μελέτη και είναι από τις πρώτες προτάσεις αυτού του είδους που υποβάλλονται στη συγκεκριμένη πρόσκληση από Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.