Σεισμός 6,7 Ρίχτερ “ξύπνησε” την κεντρική Ιταλία

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ “ξύπνησε” την κεντρική Ιταλία

Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής την Ιταλία. Σύμφωνα, ωστόσο, με την προκαταρκτική λύση του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.
Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία.
Για πανικό έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόξενος της Περούτζια Κώστας Χριστογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται στα βούνα γύρω από την ιταλική πόλη.
Την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή είχαν σημειωθεί τρεις σεισμικές δονήσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.
Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη που έχουμε τόσους μεγάλους σεισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιταλία είπε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο το χωριό Αματρίτσε.
protothema.gr