Στα χέρια της Αστυνομίας δύο Βούλγαροι σε Καλαμάτα και Μολάους που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο  Βούλγαροι σε Καλαμάτα και Μολάους που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31 και 38 ετών, ως μέλη σπείρας που έκανε απάτες, συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και στους Μολάους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων.
Ειδικότερα, ο 31χρονος, ως μέλος της συμμορίας που ενέχεται στη διάπραξη απατών, στις 23 του μήνα το μεσημέρι, μαζί με άγνωστους συνεργούς, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή αποπειράθηκε να αφαιρέσει από 57χρονη στην Καλαμάτα 5.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός.
Όπως προέκυψε ακόμα, ο αρχηγός της σπείρας βρίσκεται στη Βουλγαρία, από όπου κάνει τις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ στην Ελλάδα έχει στρατολογήσει ομοεθνείς του, οι οποίοι ουσιαστικά εκτελούν χρέη εισπρακτόρων.
Ο δε στρατολόγος από τους Μολάους είχε στρατολογήσει εισπράκτορες σε Καλαμάτα (αυτός που πιάστηκε), Σπάρτη, Νεάπολη, Κω και Καβάλα, ενώ ο ίδιος έκανε τον εισπράκτορα στους Μολάους.
Να σημειωθεί ότι η αμοιβή των εισπρακτόρων ήταν 200 με 300 ευρώ και έστελναν τα χρήματα είτε με δικό τους άνθρωπο είτε με ταξί στη Βουλγαρία, ή τα πήγαιναν oι ίδιοι.