Στην Καλαμάτα έφτασαν οι μαθητές του υπό κατάληψη Λυκείου Μελιγαλά

Στην Καλαμάτα έφτασαν οι μαθητές του υπό κατάληψη Λυκείου Μελιγαλά

Μαθητές, γονείς και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μελιγαλά, που τελεί υπό κατάληψη, επισκέφθηκαν χθες την Καλαμάτα, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και να δοθεί λύση.
Όπως εξήγησαν, κύριο πρόβλημα είναι τα μεγάλα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο. Ειδικότερα, υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές, εξαιτίας σύμπτυξης δύο σε ένα, αριθμός που δεν επιτρέπει τη σωστή διδασκαλία των μαθημάτων, όπως υποστήριξαν. Παράλληλα, υπάρχει έλλειψη αιθουσών, όπως και άλλα κτηριακά ζητήματα.
Άλλο θέμα είναι αυτό της μετακίνησης των μαθητών. Το σχολείο λόγω της θέσης του, αλλά και της έλλειψης άλλων σχολείων στην περιοχή, καλύπτει μεγάλη γεωγραφική έκταση και έτσι υπάρχουν μαθητές που για να φτάσουν σε αυτό είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν μέχρι και δύο λεωφορεία, ενώ άλλοι πηγαίνουν με τα πόδια, αφού διαμένουν σε γειτονικά χωριά.
Τα παραπάνω προβλήματα οδήγησαν σε κλείσιμο του Λυκείου Μελιγαλά και οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρεθεί λύση.
Χθες στην Καλαμάτα, έπειτα από συνεννόηση, μαθητές, γονείς και καθηγητές έγιναν δεκτοί από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργο Σταματόπουλο, που συνομίλησε με όλους, ενώ ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους των διαμαρτυρομένων στο γραφείο του.
Π.Μπ.