Συνεχίζεται η μεταφορά Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο

Συνεχίζεται η μεταφορά Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο

Ομαλά προχωρεί η μεταφορά των Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η μετακόμιση της Διεύθυνσης Οικονομικών, του Γραφείου Πρωτοκόλλου και του Γραφείου Υποδοχής Πολιτών, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε η μετάπτωση του τηλεφωνικού κέντρου και από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Οικονομικών και οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά στο νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών 99. Ήδη έχουν μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο η Διεύθυνση Διοικητικών, η Διεύθυνση Παιδείας, η Νομική Υπηρεσία και το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Η μεταφορά γίνεται σταδιακά και με ρυθμούς σχετικά αργούς, ώστε να τακτοποιούνται οι Υπηρεσίες και να μη γίνονται λάθη.
Την προσεχή Δευτέρα  θα εκδοθεί απόφαση για τη μετακίνηση, την επόμενη εβδομάδα, τριών Διευθύνσεων: Προγραμματισμού, Καθαριότητας και Γεωτεχνικών.
Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για την πρώτη φάση της μεταφοράς στο νέο Δημαρχείο. Η μετακόμιση θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών περίπου, με την αποπεράτωση επισκευής της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, οπότε και η Διεύθυνση Πρόνοιας, που μέχρι τότε θα παραμένει στο Διοικητήριο, θα μεταφερθεί στο νέο Δημαρχείο.
Οι υπάλληλοι και το κοινό θα εξυπηρετούνται από μεγάλο πάρκινγκ, ενώ μέχρι το Πάσχα του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος από τα «Ουζάκια» μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι το νέο Δημαρχείο, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση στην οδό Αθηνών.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «πολύ γρήγορα οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του νέου Δημαρχείου, καθώς θα εξυπηρετούνται με μία στάση από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Θα υπάρξει, επίσης, εξοικονόμηση προσωπικού και άριστες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου, ενώ θα δοθεί στο Δημόσιο η δυνατότητα να μην πληρώνει ενοίκια για τις Υπηρεσίες του που θα μεταφερθούν στο Διοικητήριο, όπου θα καταλάβουν τους τρεις ορόφους, τους οποίους χρησιμοποιεί τώρα ο Δήμος Καλαμάτας».
Στο ιστορικό Δημαρχείο, στην οδό Αριστομένους 28, θα στεγάζονται στο ισόγειο το ΚΕΠ και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ στον πρώτο όροφο θα βρίσκεται η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο του δημάρχου, τα γραφεία των παρατάξεων και εντευκτήριο των δημοτικών συμβούλων.