20 μήνες φυλάκισης σε ανήλικο για ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας

20 μήνες φυλάκισης σε ανήλικο για ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας

Ένοχος για ληστεία κατά συναυτουργία κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων ένας 25χρονος για ληστεία που έκανε μαζί με δύο άτομα στα 17 του. Από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων είχε καταδικασθεί σε 26 μήνες φυλάκισης, ενώ τότε είχε κριθεί ένοχος και για κλοπή των μοτοποδηλάτων με τα οποία διαπράχθηκε η ληστεία.
Χθες του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τη ληστεία του επιβλήθηκε ποινή 20 μηνών.
 
Ληστεία
Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο 25χρονος κρατείται για άλλα αδικήματα. Παλαιότερα, δε, είχε καταδικασθεί και για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω  των 10 ετών.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το Μάρτιο του 2009, ξημερώματα, ο κατηγορούμενος με άλλα δύο άτομα επιτέθηκαν σε 59χρονο στη διασταύρωση των οδών Βασ. Γεωργίου και Αριστοδήμου, ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του. Τον πλησίασαν με μηχανή και άρχισαν να τον χτυπούν, τον έριξαν κάτω και του πήραν 1.700 ευρώ.
Περιπολούντες αστυνομικοί αντιλήφθηκαν το περιστατικό και καταδίωξαν τους τρεις νεαρούς που ήταν με δύο μηχανάκια, τα οποία και διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένα.
 
Τέσσερα μηχανάκια σε ένα βράδυ
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, λίγη ώρα πριν από τη ληστεία είχαν κλέψει μηχανάκι από την οδό Βύρωνος, άλλο μηχανάκι από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα τρίτο από την οδό Αρτέμιδος και ένα τέταρτο πίσω από τις εγκαταστάσεις του τότε Τεχνικού Λυκείου Καλαμάτας.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, ενώ μέρος του ποσού έχει επιστραφεί στο θύμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη